במהלך ישיבת סיכום והיערכות מיוחדת, שנערכה בבית ועד הכשרות בד”צ ‘שארית ישראל’, לקראת חגי חודש תשרי, נמסרה סקירה על ידי צוות השוחטים והמפקחים, על ההיערכות המוקדמת, הנרחבת והארגון המעולה של ‘ועד השחיטה’ – לקראת הכנת המלאי הנדרש לירח האיתנים.
תיאום מוקפד בין כל הגורמים, הבטיח את עבודת צוות השוחטים ושאר כלי הקודש, בצורה מקצועית מחד ובלי התפשרות על ההידורים הרבים מאידך – למען יוכל לעלות על שולחן מלכים, כפי שהעידו מרנן ורבנן זצ”ל ויבדלח”ט שליט”א.
‘ועד השחיטה’ נערך כראוי עם תפוקה גבוהה של דגים, בבדיקה מיוחדת ומדוקדקת של ‘דג, דג’, עופות ובשר בקר, כדי שיוכלו לעמוד ביעדי הביקוש הגדולים שציבור בני התורה, המהדרין מן המהדרין, מציב בפני מערכת הכשרות לקראת ירח האיתנים.
אחריות כבדה זו מנחה ומובילה את ‘ועד השחיטה’ לאורך כל ימות השנה, וביתר שאת כאשר נערכים לשחיטה המונית, לאור הביקושים הגדולים למוצרי בשר ודגים בחגי תשרי.
ההיערכות הנרחבת החלה כבר לפני מספר חודשים, ובחודשיים האחרונים נערכו העבודות בפועל במשחטה במדינת אורוגוואי שבדרום אמריקה, תוך הקפדה על הידורי הכשרות ודקדוק ההלכה.
במסגרת ההיערכות, ‘ועד השחיטה’ גייס עובדים ומשגיחים, ונוספו משמרות שחיטה לחודשים תמוז-אב, בהם המפעלים והמשחטה עובדים בתפוקה גבוהה כדי שיוכלו לעמוד ביעדי הביקוש שציבור בני התורה המהדרין מן המהדרין מציב בפני מערכת הכשרות.
במסגרת ההיערכות, נחשף ‘ועד השחיטה’ לסקר נתוני הזמנות שנערך עבור מערך המכירות שעל ידי ‘קרן אור שי’, ממנו עלה כי השנה נרשמת עליה משמעותית בביקוש למוצרי בשר מהשחיטה המהודרת שעל ידי בד”ץ ‘שארית ישראל’ – ביחס לשנים קודמות.
בנוסף, נמסרה סקירה מיוחדת על פעילות מוגברת במפעלי הדגים, שם נבדקים הדגים בבדיקה מדוקדקת ‘דג, דג’ כפשוטו, כפי הנהוג והמקובל מקדמת דנא ב’שארית ישראל’.
במהלך הישיבה נמסרה ברכת הרבנים הגאונים, חברי הבד”ץ שליט”א, לכלל המפקחים, המשגיחים והשוחטים על עבודתם המסורה באחריות ובמקצועיות. כן חידדו נהלי כשרות לקראת חגי חודש תשרי.