מצרכים לבצק:
50 גר׳ אבקת סוכר (2.5 כפות)
100 גר׳ חמאה
1 ביצה שלמה
1 חלמון ביצה
200 גר׳ קמח לבן (1 כוס)
אופן ההכנה:
• במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את אבקת הסוכר והחמאה עד שמתקבל מרקם סמיך.
• מוסיפים את הביצה והחלמון ומעבדים עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי.
• מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שנוצר בצק.
• מוציאים מהמיקסר ומשטחים.
• עוטפים היטב בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה.
מצרכים לגאלט:
4 תפוחים מזן שאוהבים (רד דלישס, פינק ליידי, גראני סמית׳)
בצק טארט
2 כפות סוכר חום
1 כפית קינמון
1 טבלת אגו שוקולד לבן של כרמית
1 ביצה להברשה
הרכבה:
• חוצים את התפוחים, מגלענים, ויוצרים מכל חצי מניפה.
• מרדדים את בצק הגאלט לעיגול כמה שיותר סימטרי.
•חוצים את טבלת שוקולד ‘אגו’ לבן ל-2, את החצי הראשון קוצצים באופן גס ומפזרים חתיכות של שוקולד לבן בין התפוחים. את החצי השני קוצצים גס ושומרים בינתיים בצד.
• מקפלים את שולי הבצק שהשארנו בצורה חופפת, כך שנקבל שולי גאלט מסודרים.
• מורחים ביצה על הבצק הנראה לעין. מפזרים סוכר וקינמון מעל מניפות התפוחים בצורה אסתטית.
• אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-20 דקות.
• לאחר 20 דקות, מוציאים את הגאלט ומפזרים את שארית שוקולד “אגו” לבן הקצוץ, מחזירים לתנור עד שהבצק משחים וקרם השקדים זהוב מאוד.
• התפוחים יקורמלו במהלך האפייה וכן השוקולד הלבן.