מצרכים (עבור 4 מנות):
4 פילה סלמון 200-250 גרם
8 תמרי מג’הול מגולענים וחתוכים לרבעים
1.5 בצל בינוניים חתוכים לחצאי טבעות
3 גבעולי בצל ירוק חתוך למקלות (בעיקר החלקים הבהירים)
כ-5 ס”מ גבעול כרישה חתוך לחצאי טבעות (מהחלק הלבן)
2 שיני שום חצויות ופרוסות
סילאן מ-100% תמרים
חצי כוס יין לבן
כפית סויה
מלח, פלפל שחור, מיץ לימון
שמן זית
אופן הכנה:
• חותכים את כל חומרי הגלם הרלוונטיים ומניחים בצד.
• מורחים שמן זית על הסלמון, מפזרים מעט מלח ופלפל ומטגנים על הפלנצ’ה, לדרגת מדיום.
• לאחר מכן מכניסים את הסלמון למספר דקות בתנור שחומם ל-120 מעלות.
צילום: הגושרים מלון בטבע
• מטגנים בצל במחבת עם מעט שמן זית, כשהוא מתרכך מוסיפים את הכרישה. כאשר הבצל והכרישה מזהיבים מורידים מהאש ומוסיפים שום, מערבבים כדקה (לא מעל האש, על מנת שהשום לא יישרף).
• מחזירים לאש ומוסיפים את היין, מצמצמים כשתי דקות, מוסיפים שתי כפות סילאן וכפית סויה, מביאים לרתיחה ומוסיפים מלח ופלפל. מנמיכים את האש ומוסיפים את התמרים.
• מניחים את הסלמון על צלחת, מעליו את הבצל הירוק ומיד מוזגים מהרוטב לכל אורכו.
• את אותו מתכון אפשר להכין גם עם חזה עוף.