ארה”ב: לא נעביר עוד כסף לאונר”א • תנאים למימון של מדינות המפרץ

ארה"ב הודיעה: לא נעביר עוד כספים לסוכנות האו"ם לפליטים הפלסטינים • הרשות: מתקפה בוטה על העם הפלסטיני • ממשל טראמפ יציב תנאים למדינות המפרץ: דיון מחודש על הגדרות הפליטים הפלסטינים, מתוך מטרה להביא לסגירת הארגון • חמאס: "הנהגת אמריקה הפכה לאויב העם"
נתן פרל
כ"ב אלול התשע"ח / 01.09.2018 21:56

נשיא ארה”ב דונלד טראמפ הודיע בסוף השבוע כי הוא מבטל לחלוטין כל מימון לאונר”א, סוכנות הפליטים של האו”ם.

בהודעה של מחלקת המדינה האמריקנית צוין כי ארה”ב העבירה בחודש ינואר האחרון סיוע בסך 60 מיליון דולר לאונר”א וכי אינה מעוניינת עוד לשאת בנטל בלתי פרופורציונלי של הוצאות אונר”א, בהשוואה למדינות אחרות, כפי שעשתה במשך שנים רבות.

דוברת מחלקת המדינה כינתה את הארגון בהודעתה “פגום ללא תקנה”, וטענה כי “הממשל בחן את הנושא בזהירות וקבע כי ארה”ב לא תמשיך להעביר כספים לארגון”. עוד נאמר בהודעה, כי ארה”ב תחפש אפיקים אחרים לסיוע.

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב על ההודעה:  “ישראל תומכת במהלך האמריקני. הקיבוע של הפליטות הפלסטינית על ידי אונר”א היא אחת הבעיות המרכזיות שמנציחות את הסכסוך. כדאי להסב את הכסף לגורמים אחרים שיעשו בו שימוש נאות לרווחת האוכלוסייה ולא להנצחת הפליטות”.

בחדשות 2 דווח כי גורמים מדיניים בכירים בירושלים עודכנו על ידי ממשל טראמפ שהאמריקנים יאפשרו למדינות המפרץ להמשיך ולהזרים כסף לארגון השנה, כדי להבטיח את המשך הפעילות המיידיית שלו, אולם בהמשך ארה”ב תתנה את הסכמתה להעברת הכספים בדיון מחדש על המנדט של הארגון והגדרות הפליטים הפלסטינים – מתוך כוונה להביא בעתיד לסגירה מוחלטת של הארגון.

דוברו של יו”ר הרשות הפלסטינית נביל אבו רודיינה הגיב על ההחלטה: “מתקפה בוטה על העם הפלסטיני והפרה של החלטות האו”ם. ענישה כזו לא תצליח לשנות את העובדה שלארצות הברית אין עוד תפקיד באזור ושהיא לא חלק מהפתרון. לא ארצות הברית ולא אף אחד אחר יצליחו לפרק את אונר”א”.

דובר חמאס סאמי אבו זוהרי אמר כי מטרת ההחלטה היא למחוק את זכות השיבה וכינה זאת הסלמה חמורה מצד ארצות הברית כלפי העם הפלסטיני. “ההנהגה האמריקנית הפכה לאויב העם והאומה שלנו ואנחנו לא ניכנע בפני החלטות לא צודקות מסוג זה”.

שר המודיעין ישראל כ”ץ אמר הערב: “אני מברך על החלטת נשיא ארה״ב להפסיק כל מימון לאונר”א – הארגון להנצחת בעיית הפליטים הפלסטינים ודרישת ‘זכות השיבה’, ולחפש דרכים אלטרנטיביות לסיוע ישיר לאוכלוסיה הנזקקת בהיבט ההומניטרי בלבד. זוהי ראייה מפוכחת של המציאות וגיבוי לעמדת ישראל ששוללת מכל וכל את טענת ‘זכות השיבה’ הפלסטינית”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות