מצרכים (לעוגה בקוטר 24 ס”מ):
לבסיס:
120 גרם מרציפן איכותי
1 ביצה
1 כף גדושה חמאה
1 כוס פירורי מיני קוקיס קרמל של כרמית
למילוי:
3 תפוחים מזן גרנד סמית’ קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
קורט קינמון
2 כפות קמח
2 כפיות חמאה
2 כפות דבש
לציפוי:
2 כוסות פירורי מיני קוקיס קרמל של כרמית
2 כפות חמאה מומסת או שמן קוקוס או שמן קנולה
אופן ההכנה:
• במעבד מזון טוחנים יחדיאת כל מרכיבי הבסיס עד שמתקבלת מחית אחידה.
• משטחים בתבנית משומנת ואופים בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-4 דקות עד שמתקבל קרום זהוב על פני המאפה.
• מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי ויוצקים על הבסיס.
• מערבבים את הפירורים עם החמאה המומסת או השמן ומפזרים את הפירורים הלחים מעל התפוחים.
• מחזירים לתנור, מנמיכים את הטמפרטורה ל 175 מעלות. אופים במשך כ-25 דקות עד שהציפוי משחים.