תפוחים זה לא רק בדבש • מתכון לקינוח מתוק: תפוחונים ממולאים

יעל חן
|
י"ז אלול התשע"ח / 28.08.2018 17:02
רוצים לשדרג תפוחים ולהכניס אותם לתפריט כקינוח מתוק במיוחד? • לכבוד ראש השנה ‘חוות דרך התבלינים’ בבית לחם הגלילית מציגה: מתכון לתפוחונים ממולאים

מצרכים:

6 תפוחי גרנד סמיט

בקבוק יין אדום יבש

1 כף שטוחה קינמון

1 כף סוכר חום

1 כוס מיקס אגוזים ושקדים טבעיים

אופן ההכנה:

1. מרוקנים את התפוחים מליבתם.

2. מבשלים את התפוחים ביין אדום, קינמון וסוכר עד לריכוך קל. מוציאים את התפוחים ומצננים מעט.

3. ממלאים את התפוחים בתערובת האגוזים ומעט דבש, ואופים בתנור עם רוטב היין בו בושלו למשך 15 דק’.

4. מוציאים מהתנור ומזלפים דבש טהור.

12

צילום: הדס ניצן