תביעת מיליונים נגד ‘מכבי’: הילדה נולדה נכה ו”זה היה יכול להימנע”
מות עובר בהיריון תאומים מגדיל ב-70% את הסיכוי ללידה מוקדמת וללקויות קשות אצל העובר הנותר. כך קובע פרופ’ אילן כהן מ’פורום רופאים’, מומחה למיילדות ולגינקולוגיה, בחוות דעת שצורפה לתביעה, אשר הוגשה לאחרונה לבית המשפט המחוזי מחוז מרכז בלוד, באמצעות עו”ד דוד פייל ועו”ד דניאל פרקש.
על פי התביעה, רופאי קופ”ח ‘מכבי’ היו חייבים לפעול באופן דחוף למתן טיפול מונע שיכין את העוברית החיה לאפשרות ללידה מוקדמת, מיד עם התגלות מותו של העובר השני בהיריון התאומים. הטיפול המונע נועד לזירוז התפתחות מוחה וריאותיה של העוברית ששרדה.
לדברי עו”ד פייל ועו”ד פרקש, חוסר ההתייחסות של רופאי ‘מכבי’ הוביל ללידתה המוקדמת של הילדה, ללא כל הכנה, וכתוצאה מכך היא סובלת משיתוק מוחין ומנכויות קשות נוספות.
על פי התביעה, הורי הילדה, היום בת 15, הבינו רק לאחר הולדת בתם כי הסבל הרב שהם וילדתם חווים לאורך השנים – היה יכול להימנע אילו הרופאים לא היו מתעלמים מסימני האזהרה במהלך ההיריון, ומעניקים לאם את הטיפול המתאים.
“הבת שלי עברה כל כך הרבה ייסורים. כל זה היה יכול להימנע אילו היו מעניקים לי ולה את הטיפול המתאים”, טוענת האם בתביעה.
על פי התביעה, עקב הטעויות בשיקול הדעת של הרופאים, נולדה התינוקת בלידה מוקדמת, בשבוע ה-25 להיריון – במשקל של פחות מקילו אחד, כאשר ריאותיה לא בשלות ומוחה פגיע.
לדברי פרופ’ כהן, הספרות הרפואית קובעת שמותו של עובר בהיריון תאומים מצביע על סיכון של 70% ללידה מוקדמת. לדבריו, מתן טיפול מיידי בסטרואידים במקרה שכזה תורם לעלייה משמעותית בבשלות הריאתית של פגים, ולאחוזי הישרדות גבוהים יותר, שעשויים במקרה שכזה, למנוע – או לפחות להפחית בצורה משמעותית – לקויות רפואיות קשות מהן סובלת הילדה.
על פי חוות דעתו של פרופ’ כהן, הנחיית הרופא שאיבחן את מות העובר בבדיקת האלוטראסאונד שלא לעשות דבר היא לא פחות מ”מעוררת תדהמה”.
לדבריו, גם רופאת הנשים הייתה צריכה לזמן את האם ולהמליץ לה על טיפול מונע בעובר שנותר בחיים, אך לא עשתה זאת. כל אלו יחד, לפי פרופ’ כהן, הביאו לסיבוכים הרפואיים הקשים ולשיתוק המוחין מהם סבלה הילדה, הנובעים הישירות מכך שנולדה בשבוע כה מוקדם של ההיריון ללא כל טיפול שיכין אותה לכך.
עו”ד פייל ועו”ד פרקש מבקשים מבית המשפט להורות לקופ”ח מכבי לפצות את הילדה ואת הוריה במיליוני שקלים – על הפגיעה הקשה באיכות חייהם, ובקיצור משמעותי של תוחלת החיים של הילדה.
התיק נדון בימים אלה בביהמ”ש המחוזי מחוז מרכז בלוד.
תגובות
אין תגובות