חומרים ל-6 מנות:
• 500 גרם בצק עלים מרודד ומופשר
• 2 כדורי מוצרלה פרוסים
• 10 עלי בזיליקום
• ביצה טרופה להברשה
לרוטב עגבניות:
• 2 כפות שמן זית
• 2 שיני שום כתושות
• 1 קופסה עגבניות חתוכות דק מאסטר שף
• 2 כפות רסק עגבניות מאסטר שף
• מלח ופלפל שחור
הוראות הכנה:
• מבשלים את חומרי הרוטב 10 דקות ליצירת רוטב במרקם סמיך.
• פורסים את הבצק על משטח עבודה. מסמנים חלוקה לשלושה מלבנים דמיוניים לאורך (אפשר לסמן בעזרת הסכין). מורחים את המרכז ב-3 כפות רוטב עגבניות ומניחים את חומרי המלית בשליש המרכזי: מוצרלה, עגבניה, בזיליקום וכך הלאה.
• חותכים את שני המלבנים הקיצוניים לרצועות אלכסוניות שוות. מקפלים את השוליים העליונים והתחתונים כלפי המלית ומניחים את הרצועות, לסירוגין זו מעל זו, על המלית.
• מניחים את הצמה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקררים חצי שעה במקרר או 10 דקות בהקפאה.
• מחממים תנור ל-200 מעלות.
• מברישים את הצמה בביצה.
• אופים 30 דקות עד שהבצק אפוי, תפוח ושחום.
צילום: אפיק גבאי