דיכטר: “אחריות זה משהו שמדבר אלי, בא לי מאד להיות ראש ממשלה
בפתח הריאיון שאל ניסים משעל את ח”כ אבי דיכטר מהליכוד האם להערכתו אנחנו אכן בדרך לסבב לחימה נוסף.
דיכטר הבהיר, בתגובה, שזה לא פתיח ודאי למלחמה ושזו מציאות מאוד בעייתית ומאוד מקוממת. “אף אחד לא אוהב לראות את המצב הזה, בטח לא תושבי הדרום – אך ישראל צריכה לחשב את צעדיה בתבונה”.
למרות שמשעל שב וביקש תשובה ברורה יותר, דיכטר נזהר להגיד במפורש את הערכתו בשל תפקידו כיו”ר ועדת החוץ והביטחון, אך הדגיש שמדינת ישראל לא תיתן לטרור להימשך באין מפריע: “ישראל תמצא את הדרך לעצור את זה, גם אם הדרך תהיה מבצע צבאי נוסף”.
דיכטר הסביר שארגון חמאס נחלש בשל האירועים שקורים בסוריה ובגבול תימן, ושאין לו כבר את הכוח שהיה לו בעבר. עם זאת, הדגיש: “לאנשים כאלה אין בעיה לשרוף טבע – אז גם לא תהיה להם בעיה לשרוף בני אדם. הדם הישראלי חסר משמעות בעיניהם. אנחנו לא נאפשר לטרור לפגוע בנו”.
במהלך הריאיון טען משעל שמדינת ישראל איבדה את כוח ההרתעה שלה מול חמאס. “כל עוד הם מופיעים בכיסוי פנים זה אומר שעדיין יש אפקט הרתעה”, השיב דיכטר, “חמאס יודע היטב שכוחה של ישראל הוא עשרות מונים גדול יותר, שונה ואפקטיבי יותר משלהם. יותר מעשור הם חפרו מנהרות והם ראו איך החלום נגוז לנגד עיניהם כשישראל מצאה לכך פתרון”.
ומהם השיקולים ליציאה למבצע צבאי נוסף? “כשאתה יוצא למערכה צבאית אתה יודע היטב שיהיו נפגעים, אז אתה שואל את עצמך מה הסיכוי שזה יעורר טרור אחר או שזה יסיים את הטרור הנוכחי”, הסביר דיכטר את עמדתו.
“סיכול ממוקד – כלי לגיטימי לדכא טרור”
דיכטר, שידוע כאחד מיוזמי מדיניות החיסולים, או הסיכולים הממוקדים, לא שולל את האפשרות לעשות בה שימוש חוזר גם בעתיד.
“הבאנו את זה בתקופה שישראל החליטה שהיא פועלת ביהודה ושומרון כדי לעצור את הפיגועים – ואלה אכן נעצרו.
“הסיכולים הממוקדים הם כלי הרתעתי אחד מני רבים. אם ישראל תחשוב שהם יכולים לדכא את הטרור – בין אם עפיפונים או אחר – אני חושב שזה לגיטימי”.
עבור דיכטר, גם מנהיג חמאס בעזה יחיא סינוואר הוא מטרה ראויה.
“אף אחד בעזה, מיחיא סינוואר ומטה, לא חסין מסיכולים ממוקדים. הוא יכול מחר להיפרד מראשו מבלי להבין איך זה קרה לו. אם לא תהיה ברירה – גם הוא מטרה ראויה ואפשר גם לפגוע בו”, ציין דיכטר שכינה את סינוואר ‘רב מחבלים’ והדגיש כי הוא “בן מוות, נקודה”.
הוא אף הוסיף בחיוך: “אם אתה שואל אותי – הביטוח הלאומי לא יישא אותו על כתפיו עד סוף ימיו”.
ח”כ דיכטר התייחס גם למתח בגזרה הצפונית, לאור המצב בסוריה. “זה מדאיג אותנו מאוד ואין לנו שום כוונה לאפשר את ההתבססות של איראן בסוריה”.
בשולי השיחה הודה כי הוא מקווה לחזור להיות שר בממשלה הבאה וכי מאוד היה רוצה להתמודד על תפקיד ראש הממשלה בעתיד.
“בא לי מאוד להיות ראש ממשלה”, אמר, “אחריות זה משהו שמדבר אליי מאוד. אני מגיל 18 משרת את המדינה וכנראה שאמשיך לעשות זאת גם ב־30 השנים הבאות”.
עד אז, הדגיש, הוא תומך בפעולותיו של ראש הממשלה ויו”ר מפלגתו, בנימין נתניהו, וביקש לבחון את פעילותו לא באופן שהיא מוצגת בתקשורת.
תגובות
אין תגובות