עונג שבת עם עלית: עוגת שמרים של סבתא במילוי שוקולד ואגוזים

יעל חן
|
י"ג תמוז התשע"ח / 26.06.2018 00:51
עונג שבת עם עלית: אין כמו ריח של עוגת שמרים הנישאת בכל הבית, כדי לבשר על שבת שמתקרבת • הנה מתכון נוסטלגי ומשפחתי במיוחד, המבוסס על מתכון קלאסי של סבתא, עם מעט עדכונים והתאמות • בצק שמרים עשיר שמרדדים דק-דק, במילוי שוקולד ואגוזים (אפשר גם תוספות אחרות)

מתכון: נטלי לוין, צילום וסטיילינג: דניה ויינר ודיאנה לינדר

זמן הכנה: יותר מ-3 שעות

 רמת קושי: בינוני

כמות: 2 עוגות בתבנית אינגליש קייק באורך 27 ס”מ

מצרכים

לבצק:

500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח

10 גרם (1 כף) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים

100 מ”ל (1/2 כוס) שמן

75 גרם (1/4 כוס ועוד 2 כפות) סוכר

1 ביצה

2 חלמונים

180 מ”ל (3/4 כוס) מים

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

למלית שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר פרה

100 גרם חמאה (או שמן קוקוס לגרסה פרווה)

50-60 גרם אגוזים קצוצים

ביצה טרופה להברשה

לסירופ:

125 מ”ל (1/2 כוס) מים

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

אופן ההכנה:

שלב 1 :

שלב 2:

שלב 3:

שלב 4:

טיפ של עלית:

• העוגות במיטבן ביום ההכנה. אם רוצים לשמור אותן לאורך זמן, אפשר להקפיא אותן אפויות לחלוטין ואז פשוט לחמם מעט לפני ההגשה. החימום מחזיר אותן לחיים.

• מומלץ להגיש את העוגות חמימות ולא קרות מדי.

• אם לא אוהבים אגוזים, אפשר להשמיט אותם מהמלית ורק למלא בשוקולד.

• אפשר למלא את הרולדות בכל מילוי אחר שאוהבים.