גם ‘הקפות שניות’ לא יתקיימו בהפרדה?

יעקב מיוחס
|
ח' תמוז התשע"ח / 21.06.2018 13:41
במאבק הנוכחי נגד הפרדה בין נשים לגברים ב’קידוש לבנה’ בולטת הדיקטטורה המחשבתית, עד שגם חלקים בציבור שלא הסכימו עם תוכן האירוע משמיעים קול זעקה ומחאה • ומתי הח”כים החרדים יתעוררו?

מה עובר על עיריית תל אביב? אלו הן העובדות ואני סומך עליכם שאת ההשלכות כבר תשפטו בעצמכם.

אירוע שהיה אמור להיות אירוע שולי, הפך להיות מוקד סערה שלדעתי יוצרת את הסנונית הראשונה להתערבות בוטה בנושאי דת והלכה במרחב הציבורי לצד התערבות גסה באורח חייו של האדם הפרטי בצורה שלא ראינו עד היום.

עד לפני כשנתיים, הסטטוס קוו פעל בדיוק כך: כל עירייה ורשות ציבורית סייעה לכל גורם שהוא לפעול בהתאם לרצונו, כל עוד הדבר לא פגע בזולת.

אך כעת נפל דבר. מעתה העירייה פועלת בצורה אטומה וכופה את דעתה בצורה אגרסיבית שאין לה אח ורע.

במאבק הנוכחי בולטת הדיקטטורה המחשבתית והתנהגותית, עד שגם חלקים בציבור שלא הסכימו עם תוכן האירוע משמיעים קול זעקה ומחאה כנגד הניסיון ליצור אווירה של תל אביב פלוראליסטית, אך במקביל כופה דעות על חייהם הפרטיים של תושבים פרטיים.

התערבות פסולה כזו פותחת אופק חדש של דיונים, שיתנהלו מעתה והלאה בכל אירוע שיבקש אישור עירוני, ויוצרת הפרדה בין מי שמעוניינים לשמור על אורח חיים מסורתי ודתי, ובין מיעוט צעקני הדורש לכפות את דעתו על אחרים.

בהחלטה האחרונה של עיריית תל אביב, בגיבוי היועץ המשפטי לממשלה, הוחלט לשבור את חומת הסטטוס קוו ולהפר את האיזון העדין במרחב של החיים הציבוריים במדינה.

לטעמי, מההחלטה ומהדיונים שהתנהלו בין מארגני האירוע לבין עיריית תל אביב –  עולות ההשלכות הבאות:

1.  העירייה מעתה תחויב להתייחס לכל אירוע שהיא מעניקה לו רישיון, גם באירועים שאינם ממומנים על ידה (שמתם לב? אני חוזר: גם על אירועים שאינם זוכים למימון ממנה), כדי שלא יתקיימו בו גדרי ההלכה המורים על הפרדת גברים מנשים.

2. העירייה היא זו שתחליט מהו פולחן דתי. לדוגמה, אירוע ‘קידוש לבנה’ כמו גם תפילת ערבית המונית, אינה נחשבת אירוע דתי מהותי בעיני העירייה. מעניין מה יאמרו לגבי הקפות שניות המתקיימות שנים רבות בכיכר רבין, תוך הפרדה מלאה לפי ההלכה.

3. אגלה לכם סוד: כבר במהלך הדיון הציגו הנוכחים מטעם העירייה את התנגדותם הנחרצת לאירוע ההקפות השניות, במידה וזה לא יתקיים לפי כללי החוק (לפי פרשנותם המעוותת של גברת דינה זילבר ושות’) ואם תתקיים בו הפרדה.

4. מעתה יעוץ משפטי זה של היועמ”ש לממשלה יחייב את כל הרשויות המקומיות במדינה, כולל רשויות מסורתיות וחרדיות.

חברי הכנסת ממפלגת האיחוד הלאומי ומסיעת הבית היהודי כבר זיהו את הסכנה. כעת נותר לראות אחידות במאבק והצטרפות של הסיעות החרדיות בכנסת.

אני בטוח שההשלכות שפורטו כאן יגרמו להם להזיז את עצמם לעבר מיקרופונים העומדים לרשותם, כדי להביע את מחאתם על ההתערבות הפסולה,  ולצאת לפעולה כדי לשנות את ההחלטה – וכדאי שעה אחת קודם.

• הכותב הוא מנהל המטה החרדי במפלגת האיחוד הלאומי