מרכיבים:
1 ק”ג תפוח אדמה אדום אפוי בתנור על מלח גס
160 גר’ ריקוטה
50 גר’ חמאה צהובה בטמפרטורת החדר
35 ג’ פרמז’ן מגורד
15 גר’ מלח דק
2 חלמונים
1 ביצה
250 גר’ קמח לבן
אופן הכנת הבצק:
• לאפות את תפו”א על מלח גס בתנור בחום של 180 מעלות, עד לריכוך כ- 45 דק’.
• לאחר האפייה יש לקלוף כשהתפוח אדמה עדיין חם ולמעוך עם מועך תפו”א למחית.
• להוסיף למחית את החלמונים והביצה, המלח והגבינות ולערבב קלות.
• להוסיף את החמאה והקמח ולערבב היטב עם לקקן.
הכנת הניוקי:
• לחלק את הבצק שנוצר ל-4 נקניקים דקים ולחלק כל נקניק לקוביות של 2 ס”מ /2 ס”מ.
• לחלוט את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים.
להכנת הרוטב:
• יש להמיס במחבת 60 גר’ חמאה עד הזהבה.
• להוסיף 50 גרם אפונת גינה.
• חופן מיקס פטריות (שימז’י, חורש, יער ופורטובלו) חתוך גס.
• 5 ערמונים קצוצים.
• 1 שן שום פרוסה.
• 1 כפית מחית כמהין/שמן כמהין ( להשיג במעדניות מובחרות).
• 100 מ”ל ציר ירקות.
אופן הכנה:
• להביא לרתיחה עד לקבלת רוטב סמיך ולהוסיף את הניוקי
• לפזר מעט פרמז’ן מעל ולהגיש.