שבועות של מתיקות: עוגת גבינה עם טוויסט ציפוי שוקולד קראנצ’י

יעל חן
|
ד' סיון התשע"ח / 18.05.2018 00:54
עדיין מחפשת את עוגת הגבינה המושלמת? • עלית מקבוצת שטראוס מגישה מתכון של נטלי לוין לעוגה חגיגית במיוחד – עוגת גבינה קלאסית, עם טוויסט של ציפוי שוקולד קראנצ’י, לשילוב טעמים • ההכנה מורכבת אבל הטעם מנצח

עוגת גבינה נוסטלגית עם פירורי שוקולד פרה. 

זמן הכנה: יותר מ-3 שעות

רמת קושי: בינוני

כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ

מצרכים:

לתחתית ולפירורים:

175 גרם (כוס ורבע) קמח

25 גרם (2 כפות) אבקת קקאו

120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

90 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

קורט מלח

1 ביצה

1 כף ברנדי או רום

לתוספת לפירורים:

150 גרם שוקולד מריר קצוץ

למלית גבינה ושוקולד לבן:

150 גרם שוקולד לבן

75 מ”ל (1/3 כוס) שמנת מתוקה

60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

225 גרם (1 מכל) גבינת שמנת 25-30% שומן

250 גרם (1 מכל) גבינה לבנה 9% שומן

80 גרם (1 קופסה) אינסטנט פודינג וניל

500 מ”ל (2 מכלים) שמנת מתוקה להקצפה

אופן ההכנה:

תחתית ופירורים: מחממים תנור ל-170 מעלות.

בקערה גדולה שמים יחד קמח, אבקת קקאו חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים בידיים שמתקבלת תערובת פירורית.

שלב 1: מוסיפים ביצה וברנדי וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים פירורי בצק גדולים.

משטחים 2/3 מתערובת הפירורים בתוך תבנית ומהדקים לבסיס בשכבה אחידה.

שלב 2: את יתרת הפירורים שמים בתוך תבנית נפרדת, מרופדת בנייר אפייה.

אופים במשך 12-17 דקות, או עד שהבסיס והפירורים מזהיבים לחלוטין.

מצננים לגמרי בטמפרטורת החדר.

לתוך תערובת הפירורים מוסיפים שוקולד מריר קצוץ ומפוררים הכל יחד לתערובת אחידה. שומרים בקופסה סגורה עד הרכבת העוגה.

מלית גבינה ושוקולד לבן: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.

מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, או עד שהתערובת נמסה לחלוטין.

מוסיפים לתערובת השוקולד הלבן אבקת סוכר, וניל ומלח וטורפים היטב.

מוסיפים גבינת שמנת, גבינה לבנה ואינסטנט פודינג וניל וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

בקערת מיקסר נפרדת מקציפים שמנת מתוקה עד שמתקבלת קציפה יציבה.

מקפלים את קציפת השמנת לתוך תערובת הגבינה עד שמתקבלת תערובת אחידה.

שלב 3: יוצקים את התערובת על גבי בסיס השוקולד האפוי, מיישרים את החלק העליון ומקפיאים לפחות 3-4 שעות, עד שהעוגה קפואה לחלוטין.

שלב 4: מפזרים את פירורי השוקולד על גבי העוגה הקפואה ומעבירים למקרר להפשרה 4-5 שעות.

 הטיפים שלנו:

• שומרים את העוגה במקרר עד 4-5 ימים בכלי סגור.

• אפשר להכין את העוגה אפילו שבועיים מראש ולשמור במקפיא, עטופה היטב, לפני פיזור הפירורים.

• אפשר לגוון את פירורי הקראמבל על ידי שימוש בשוקולד חלב או לבן.

צילום וסטיילינג: דניה ויינר ודיאנה לינדר