אתרים שונים באזור הגליל המערבי החליטו להפוך לאתרים ‘כשרים’ והכריזו על הפסקת הפעילות בשבתות, זאת על מנת לאפשר גם לציבור הדתי-חרדי להגיע וליהנות מהאטרקציות והמאכלים אותם הם מציעים כאתרים כשרים.
ממיזם ‘אוצרות הגליל’, המרכז את פעילותם של מעל 400 אתרי תיירות בגליל בתחומי קולינריה, אטרקציות, תרבות ולינה – נמסר: “בגליל המערבי מגוון רחב של עסקים שומרי שבת ומגוון רחב של עסקים הפתוחים בשבת.
“סגירת העסקים בשבת משמעותית עבור הבעלים, גם מבחינת אירוח מפעלים וחברות, שם, גם אם יש אחוז נמוך של שומרי מסורת וכשרות – אינם יכולים להגיע לאתרים הפתוחים בשבת. בהחלט ניתן להצביע על מגמה בזמן האחרון, שמספר גדול של עסקים סוגר את הדלתות בשבתות על מנת לפנות שיווקית גם למגזר הדתי והמגזר הקבוצתי”.
הדר אמסלם, מבעלי מסעדת הדרל’ה באגם המונפורט, שהופכת לאחר 12 שנות פעילות לכשרה, אמרה: “בחרנו לבצע את המהלך ולהפוך את המסעדה לכשרה, על מנת לאפשר גם ללקוחות שומרי מסורת ליהנות מהמסעדה וכן, ברמה האישית, בזכות הסגירה בשבתות אנו נוכל לבלות עם משפחתנו בסוף השבוע”.
בנימין הלוי גן-אור, מבעלי אתר ‘עכו אקסטרים’, שהפך לפני כשנה לאתר שומר שבת אמר: “אנחנו מפעילים את הפארק מזה שלוש שנים, החלטנו לסגור את האתר לפעילות בשבת ולאפשר גם לציבור הדתי להגיע ולבלות כאן. עכשיו אפשר להגיד שיש השפעות ותנופה של הכנסות ברמת הקבוצות, ארגונים ומשפחות שמברכות על המהלך ומגיעות לכאן”.
אלדד גבריאל, שרכש את האתר ‘טרק ים’ בחוף אכזיב בשנת 2014, והחליט כבר אז לסגור את האתר מפעילות בשבת: “החלטנו לא לעבוד בשבת משתי סיבות מרכזיות, האחת הינה לאפשר לעובדים ולנו יום מנוחה להיות עם המשפחה והשנייה, לאפשר למגזר הדתי-חרדי להגיע וליהנות מהאטרקציה שלנו מתוך פעילות האתר ככשר”.