הרבנות הראשית לישראל מדווחת על מספר שיא של בתי אוכל ללא תעודת כשרות, שנתפסו כמציגים עצמם ככשרים לפסח, למרות שאינם מחזיקים תעודת כשרות כנדרש נמצאים ללא פיקוח כלל.
בתי אוכל רבים, שבמשך השנה לא מחזיקים תעודת כשרות כחוק, ואף מוכרים מוצרים שאינם כשרים כלל, הציגו עצמם ככשרים לפסח במהלך חול המועד באמצעים שונים, בין היתר באמצעות תעודות מצולמות או שלטים מייצור עצמי, המעידים לכאורה על כשרותם לפסח.
מפקחי מחלקת אכיפת חוק איסור הונאה בכשרות ברבנות הראשית קיבלו מידע רב מאזרחים ערניים, ובנוסף ערכו ביקורות פתע יזומות בכ-150 בתי אוכל – מאילת ומכתש רמון בדרום ועד תל דן וקרית שמונה בצפון – המציגים עצמם ככשרים, ללא תעודת כשרות כדין וללא פיקוח.
בעקבות פעילות המפקחים הסירו חלק מבעלי העסקים את מצגי הכשרות האסורים וחלקם צפויים לנקיטת אמצעי ענישה וקנסות מנהליים.
ברבנות הראשית לישראל מתריעים, כי על צרכני הכשרות לשים דגש ושימת לב מרבית על הימצאות תעודת כשרות לפסח מקורית ובתוקף מהרבנות המקומית בה נמצא העסק, ולא להסתמך על כיתוב עצמאי של בית האוכל, המכריז על המקום ככשר לפסח.
ברבנות הראשית מדגישים עוד, כי היעדר השגחה על בית העסק עלול בהכרח להביא להכשלת הציבור באכילת חמץ, הן במוצרים הנמכרים בו והן בבישולים או אפיה המתבצעים בכלים שלא עברו הכשרה לפסח כדין.
“על הצרכנים לדעת כי אין די בכך שחומרי הגלם כשרים לפסח אם תהליך הייצור לא מפוקח כראוי, שכן ייתכן שמוצר זה יוצר בכלי חימום ואפיה שלא הוכשרו לפסח, וממילא המאכל והמאפה אינו כשר לפסח”, אומרים ברבנות.