מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה הגישה היום (ראשון) כתב אישום נגד שלוש נאשמות בגין ביצוע עברות של פגיעה בפרטיות, מסירה ושימוש במידע רפואי חסוי, אישי ורגיש הנוגע לנשים המיועדות לביצוע הפלה.
על פי כתב האישום, שהוגש על ידי עו”ד אפרת פאר-גרונדלנד ממחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה, הנאשמות – מזכירה רפואית במרפאה פרטית בבאר שבע, ושתי עובדות בעמותת ‘הידברות’, העבירו ביניהן מידע רפואי, חסוי ורגיש על אודות נשים, מטופלות המרפאה, המיועדות לבצע הפלה, וזאת בכדי להניא אותן מביצוע הפלה, מטעמים אידאולוגיים דתיים.
על פי כתב האישום, הנאשמת לידור דנינו, בת 25 מבאר שבע, במסגרת עבודתה במרפאת ‘שבע עיניים בנגב’, הייתה חשופה לפרטים אישיים על אודות מטופלות המיועדות לבצע הפלה במרפאה.
דנינו יצרה קשר עם הנאשמת ליזה דרמר בת 47 מפתח תקווה, עובדת במשרדי אמ”א (ראשי תיבות של ‘אמא מצילה אותי’) שבעמותת הידברות, במטרה למסור לה מידע אישי על המטופלות, וזאת ללא ידיעתן או הסכמתן, וללא אישור מכל גורם במרפאה, כשמטרתה הייתה להניא אותן מביצוע ההפלה.
דרמר העבירה את המידע האישי על אודות המטופלות לנאשמת נוספת, קלינה שורץ, בת 53 מבני ברק, מנהלת משרדי אמ”א בעמותת הידברות, בכדי שהאחרונה תיצור קשר טלפוני עם המטופלות, ותנסה להניא אותן מביצוע הפלה.
על סמך המידע האישי שקיבלה, שורץ יצרה קשר טלפוני עם מטופלות המרפאה וניסתה להניא אותן מביצוע הפלה.
לפי כתב האישום, הנאשמות פעלו כך משך מספר חודשים, עד שאחת הנשים, שאליהן פנו כדי לשכנעה להימנע מביצוע הפלה – התלוננה במשרד הבריאות.
בעקבות התלונה, נפתחה חקירה פלילית של הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים.
החקירה חשפה את האופן בו הגיע המידע הרגיש לידי עמותת ‘הידברות’, את שיטת הפעולה ואת חלוקת התפקידים בין הנאשמות.
כתב האישום מייחס לנאשמות עבירות של פגיעה בפרטיות על פי חוק הגנת הפרטיות.
ממחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה נמסר, כי ההחלטה על הגשת כתב האישום מבטאת את מדיניות משרד המשפטים, “הרואה בחומרה עבירות של שימוש ומסירת מידע רפואי, אישי וחסוי ללא הסכמת המטופלים ובניגוד למטרה לשמה נמסר המידע, בוודאי כאשר הדבר נעשה תוך ניצול מצבן השברירי ומצוקתן של נשים הצפויות לבצע הליך של הפלה”.