המשטרה תפצה אדם שעוכב לחקירה שלא כדין בסכום של 12,250 שקלים, לאחר שהגיש תביעה אזרחית. כך קבע שופט בימ”ש השלום ברמלה, נועם רף.
בלילה בו בוצע העיכוב ישן התובע בדירה ביישוב יד בנימין, יחד עם בחורים נוספים, ביניהם בחור שנגדו הוצא צו אלוף, שכלל בין היתר איסור ליצור קשר עם מספר אנשים – ביניהם התובע.
בפסק הדין קבע השופט כי המשטרה עיכבה את התובע במטרה להביאו לחקירה בתחנה כחשוד, על אף שלא הוא נחשד בהפרת הצו, ועוכב בתחנת המשטרה במשך כשבע שעות שלא לצורך.
עוד קבע השופט, כי בניגוד לניסיונותיה של המשטרה להציג את התובע כמי שלא שיתף פעולה בחקירה – הראיות מוכיחות כי הוא אכן שיתף פעולה בחקירותיו וענה לשאלות החוקר וכן חתם על שחרור בערבות.
בפסק הדין מתח השופט ביקורת גם על התנהלות קצין תלונות הציבור במשטרה, שלאחר פנייתו של התובע אליו השיב כי התובע נחשד בסיוע להפרת הוראה חוקית.
השופט ציין כי בשום שלב לא נחשד בכך התובע, וכי הטענה הינה “חסרת כל בסיס, שאינה מתיישבת עם מסמכיה שלה ונחזית אך כניסיון למקצה שיפורים כושל”.
השופט ציין עוד, כי למרות הצו האוסר על העצור השני ליצור עמו קשר, הושמו הצעיר והעצור הנוסף יחד באותו התא בתחנת המשטרה – זאת בניגוד גמור להוראת הצו.
“התנהלות זו של המשטרה הביאה לפגיעה בכבודו וחירותו של התובע שלא כדין ובניגוד להוראות חוק יסוד כבוד האדם וחירותו”, קבע השופט בפסק הדין.
עו”ד מנשה יאדו מארגון ‘חוננו’, שייצג את התובע: “מרשי עוכב למשך 7 שעות, נחקר ונאלץ לחתום על ערבות עצמית בגין הפרה של צו, כאשר כל השוטרים ידעו כי כלל לא הוצא כנגדו.
“קצין תלונות הציבור של המשטרה דחה את התלונה בקש, אולם ביהמ”ש קיבל את התביעה וחייב את המשטרה בפיצוי בסך כולל של 12,250 ש”ח, תוך שהוא מותח ביקורת נוקבת גם על המשטרה וגם על תגובת קצין תלונות הציבור המנוגדת כלשונו למסמכי המשטרה עצמה”.