שטיין וגרוסקופף נבחרו לכהונת שופטי בית משפט העליון

אריה ריבקינד
|
ז' אדר התשע"ח / 22.02.2018 21:29
פרופ’ אלכס שטיין ופרופ’ עופר גרוסקופף נבחרו לשופטים בבית המשפט העליון • יחליפו את השופטים יורם דנציגר ואורי שהם • שרת המשפטים: “יום חג לעולם המשפט הישראלי” • יו”ר סיעת ישראל ביתנו: “יום היסטורי במדינת ישראל, אני גאה ונרגש”

הוועדה לבחירת שופטים בראשות שרת המשפטים איילת שקד בחרה הערב (חמישי) בפרופ’ אלכס שטיין ובשופט פרופ’ עופר גרוסקופף – לכהונת שופטי בית המשפט העליון.

השניים יחליפו את השופטים יורם דנציגר ואורי שהם הפורשים בקרוב מכהונתם.

מוקדם יותר היום בחרה הוועדה 27 שופטים לבתי משפט שלום ומחוזי ולבתי דין לעבודה – ובהם שופטת חרדית ראשונה בישראל.

שרת המשפטים, איילת שקד, אמרה: “זהו יום חג לעולם המשפט הישראלי. נבחרו מועמדים מצטיינים, הנושאים על גבם רקעים תרבותיים ותרמילי חיים ייחודיים ומגוונים”.

שקד הזכירה: ”בכניסתי לתפקיד שרת המשפטים, אחד היעדים המרכזיים שהצבתי היה גיוון של בית המשפט העליון. אין לי ספק שתרומתם לבית המשפט העליון תותיר את חותמה בדפי ההיסטוריה של עולם המשפט הישראלי”.

נשיאת בית המשפט העליון, השופטת אסתר חיות, אמרה: “הוועדה לבחירת שופטים בחרה היום 27 שופטים לכל שדרות מערכת המשפט וכן נבחרו לבית המשפט העליון שניים מן המעולים שבמועמדים, בעלי מוניטין מקצועי משובח ומרשים. האחד שופט מצוין ואיש אקדמיה בעברו והשני איש אקדמיה ותיק ומוערך בארץ ובעולם.

”אין לי ספק כי שניהם כאחד יתרמו תרומה משמעותית לבית המשפט העליון בישראל ויעשירו את פסיקתו בידע ובעומק משפטי. בשם כל שופטי ישראל אני מבקשת לברך את המועמדים שנבחרו היום לכל הערכאות ולאחל להם הצלחה רבה בתפקידם”.

יו״ר סיעת ישראל ביתנו וחבר הועדה לבחירת שופטים, ח״כ רוברט אילטוב, בירך על מינויו של פרופ’ אלכס שטיין לשופט בבית המשפט העליון.

”יום היסטורי במדינת ישראל, אני גאה ונרגש לברך את העולה הראשון מברית המועצות אשר התמנה היום לשופט בבית המשפט העליון. תקרות הזכוכית מתנפצות לרסיסים ואנו עדים לתיקון העוול ההיסטורי כלפי יוצאי ברית המועצות, אשר עד לאחרונה לא זכו לייצוג הולם במערכת המשפט”.

הוא הוסיף: ”אלכס שטיין הוא משפטן מוערך ביותר אשר ספריו ומאמריו נלמדים בקפדנות ובתפוצה רחבה מאוד באוניברסיטאות המובילות בעולם. הוא נבחר בראש ובראשונה בזכות יכולותיו העילאיות בתחום המשפט אך יחד עם זאת, אני שמח שלראשונה נזכה לראות ייצוג הולם אמיתי במערכת המשפט ל-1.4 מיליון אזרחים יוצאי ברית המועצות בישראל”.

השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל הגיבה: “מברכת על פריצת הדרך ההיסטורית במינוי שופטת חרדית ורשמת ערבייה. העובדה כי מרשימת השופטים הנבחרים לבית המשפט העליון נפקד מקומן של נשים מוכיחה כי הדרך לשוויון חברתי עוד ארוכה. החמצנו הזדמנות היסטורית להשפיע על הרכבו ואופיו של בית המשפט. העובדה כי פחות משליש משופטי העליון הן נשים פוגמת בבשורה על המינויים פורצי הדרך”.

השרה הוסיפה: “לצערי, אי השוויון המגדרי הוא נחלתה של המערכת הציבורית כולה, ומערכת המשפט אינה יוצאת מן הכלל. לצד התקדמות ומימוש השוויון המגדרי הלכה למעשה, אנחנו עדות ללא מעט חסמים בדרך לשילוב נשים בתפקידים בכירים”.