מתכון עשיר וייחודי: זה הזמן לחגוג עם אוזני המן במילוי ‘פלורנטין’
מרכיבים למלית:
85 גרם שמנת מתוקה
65 גרם דבש
סוכר לבן 250 גרם
חמאה 165 גרם
אגוזי לוז טחונים גס – 40 גרם
שקד טחון – 40 גרם
אגוז מלך טחונים גס – 40 גרם
מלח – 5 גרם
פקאן קלוי – טחון גס – 155 גרם
בוטנים – טחון גס – 155 גרם
מרכיבים לבצק:
300 גרם חמאה
185 גרם אבקת סוכר
60 גרם אבקת שקדים
500 גרם קמח
4.5 גרם מלח
2 ביצים
הוראות הכנה:
• מניחים את השמנת, סוכר, חמאה והדבש בסיר מבשלים עד רתיחה תוך כדי עירבוב, עד קבלת גוון קרמל בהיר – וסוגרים את האש.
• מוסיפים את האגוזים שטחונים גס, מערבבים ומורידים מהסיר לתוך כלי נירוסטה או פלסטיק לקירור.
• לאחר שמתקרר (לפחות 3 שעות), יוצרים כדורים קטנים במשקל של 8 גר’.
הכנת הבצק:
• יש להכניס את כל החומרים למיקסר וללוש כ-5 דקות במהירות. צריך להתקבל מרקם שטרוייזל, שבו כל החמאה נספגה.
• להוסיף למיקסר את הביצים, תוך כדי ערבוב ולערבב כ- 5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
• נותנים לו לנוח לחצי שעה במקרר מכוסה בניילון נצמד.
• מרדדים את הבצק לעובי 3 מ”מ וקורצים עיגולים של 8 ס”מ (קוטר).
• ממלאים את העיגולים שקרצנו בכדורי הפלורנטין ומקפלים לאוזן המן.
• מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות ואופים כ- 12 דק’.
• לצנן ולהגיש עם מעט אבקת סוכר מעל.
מחיר לאוזני המן לרכישה בחנות: מארז של 320 גרם 33 שקלים
ניתן להשיג ב-30 סניפי הרשת מגוון טעמים כמו: חלווה, פרג ועוד.
תגובות
אין תגובות