עצי המשמש יקדימו העונה בחודש בעזרת מים בטמפרטורת 42 מעלות

אחר 6 שנות מחקר: לראשונה נטעו עצי משמש שיספקו פרי איכותי לפני חג הפסח - כחודש לפני תחילת עונת הגידול, בהשגחת הרב ערן כהן • רמי אברהמי: "נשווק בונבוניירה של משמש מובחר ב-50-60 שקלים לקילו כבר בפסח"
שלמה בן חיים
כ"ב שבט התשע"ח / 07.02.2018 14:48

יום היסטורי בגליל: לאחר שש שנות מחקר של מו”פ (מחקר ופיתוח) צפון והחברה לפיתוח הגליל, נטעו הבוקר (רביעי) מאות עצי משמש בחוות המטעים שבגליל העליון לגידול מסחרי.

מדובר במשמש שייהנה מחימום באמצעות מים מקידוחי שמיר, בטמפרטורה של 42 מעלות – כך שחום המים יגרום למשמש לפרוח מוקדם יותר ולספק פרי איכותי כבר בחג הפסח, כחודש לפני תחילת עונת הגידול בארץ.

ראש המועצה האזורית גליל עליון גיורא זלץ, שסייע בנטיעת שתילי העצים הראשונים: “כילד אני זוכר את הפיתוחים והחדשנות מהגליל, שהצעידו את החקלאות הישראלית בארץ ובעולם והיום אנחנו מצמיחים פיתוח חדש לשיווק מסחרי, שיעניק יתרון לחקלאי הגליל. בעזרת השם ובעזרת החקלאים, נראה דונמים רבים של פרי. המים המחממים את בתי הגידול בחממה, מועברים בצינורות לגידול דגים בברכות הדגים הסמוכות, כך שקיים ניצול מקסימלי של המים מקידוחי שמיר”.

רמי אברהמי, פרויקטור תחום המשמש מקיבוץ ברעם, השותפים בגידול החדש, עם החברה לפיתוח הגליל, הסביר: “נטיעת בית צמיחה ויישום המחקר הינו יום חג. אנו נוטעים בשלב זה 5 דונם של משמש וכבר בשנה הבאה נרחיב את הגידול. המטרה הינה לספק לשווקים בונבוניירה, משמש איכותי ומתוק מאוד כחודש לפני העונה, כך שניתן יהיה ליהנות ממנו כבר בפסח וזאת במחיר של 50-60 שקלים לקילו”.

עמוס לוין, סמנכ”ל החקלאות בחברה לפיתוח הגליל, ברך על שיתוף הפעולה בין החברה לפיתוח הגליל, מו”פ צפון, מים בגליל, מועצה אזורית גליל עליון, קיבוץ ברעם והחקלאים: “תכנית הפרויקט, בתוך חמש שנים יוקמו בגליל יותר ממאה דונם של בתי צמיחה שיאפשרו ייצוא פירות מקדימים ואיכותיים לשווקי הארץ והעולם”.

במו”פ צפון הוסיפו, כי על מנת לקצר את תהליך שיווק הפרח מבחינת כשרות, השתיל מטופח במשך שנתיים קודם לנטיעה, לאחר מכן ובהתאם למחקר נטמן באדמה בזווית נטייה של 30 מעלות, לאורך שורה מדויקת ומדודה בקפידה, פעם לימין ופעם לשמאל, היוצרת מעין צורת v במרחק של מטר בין עץ לעץ, כך שהנטייה תעניק מרווח גדול עוד יותר מכך.

יוסי הלפרין יו”ר המועצה הכלכלית בקיבוץ ברעם סיכם: “בלי חזון לא ניתן לעשות דבר, הגליל ידע בעבר לקדם פיתוחים בראייה עתידית והיום אנחנו מחדשים זאת”.

משמש

צילום: תקשורת יעל שביט
הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות