סוף לסלמונלה? פיתוח חדש יאפשר חיטוי של ביצים, עופות, בשר וירקות
לאחר שנים של פיתוח ופעילות אינטנסיבית של חברת עשת אילון, היצרן הגדול והמתקדם בארץ של מיכון לבתי אריזה לתוצרת חקלאית טרייה ומכון וולקני, הושלם פיתוח של מכשיר המאפשר באמצעות ניקוי יבש ועמוק של פירות, ירקות, בשר וביצים.
בימים אלו הושלמה הבחינה של מערכת חיטוי חדשנית, המאפשרת להבטיח איכות מזון גבוהה ובטוחה לפירות, ירקות, בשר וביצים.
כך, לדוגמא, נאסר כיום לבצע שטיפה של ביצים במים, אך במקביל ידוע כי הסלמונלה מצויה בקליפת הביצה. באמצעות הפיתוח החדש ניתן לבצע חיטוי לקליפת הביצה ובכך לצמצם באופן משמעותי את הסיכויים לסלמונלה.
כמו כן, הפיתוח מאפשר חיטוי מעמיק ואיכותי יותר של פירות וירקות שאומנם עוברות שטיפה במים, אך רק כניקוי בסיסי, בעוד המחקרים ובדיקות הפיתוח מגלות, כי הפיתוח מאפשר טיפול מעמיק הרבה יותר ומבטיח לצרכן ליהנות ממוצר שעבר חיטוי ברמה המקסימאלית.
מנשה תמיר, מנכ”ל עשת איילון: “הפיתוח החדשני שלנו יחד עם מכון וולקני מאפשר עמידה בשורה העולמית ראשונה מבחינת סטנדרט החיטוי ובטיחות המזון ולספק תוצרת ללא כימיקלים, נקי מפתוגניים שונים כמו סלמונלה וכדומה. המוצר מהחדש מאפשר חיטוי של פירות וירקות טריים, פרי מעובד ומוצרים אחרים כגון ביצים, חלקי עוף, בשר ועוד”.
תגובות
אין תגובות