מצרכים:
חצי כוס גרעיני תירס
3 כפיות שמן
צרור עלי זעתר (אזוב) טריים או חופן מיובשים
2-3 כפיות תערובת זעתר
מעט מלח
סיר נון-סטיק
את הפופקורן מומלץ להכין בכמויות קטנות יחסית בכל פעם.
אופן ההכנה:
• בסיר בינוני מחממים את השמן ומוסיפים את גרעיני התירס ועלי הזעתר.
• מטלטלים את הסיר כך שגרעיני התירס יצופו היטב בשמן ובזעתר.
• מכסים את הסיר ומשאירים חריץ קטן שיאפשר לאדים להשתחרר.
• מחממים על אש גבוהה עד שהגרעינים מתחילים להתבקע. מדי פעם מטלטלים שוב את הסיר, כדי שהפופקורן לא יישרף.
• כשקולות הפצפוץ נעשים רחוקים זה מזה, מסירים מהאש, מוסיפים מעט מלח ואת תבלין הזעתר, מערבבים היטב ומגישים.
—
המתכון באדיבות “חוות דרך התבלינים” בבית לחם הגלילית