יין משובח לחג? לכו על כרמל שיראז, כרם קאיומי 2012 • החור של הגרוש
לכבוד החג – פנקו עצמכם בסדרה הגבוהה של יקבי כרמל, המופקים מכרמים מיוחדים.
הכרמים זוכים לטיפוח ייחודי ומעקב צמוד שתורם למימוש הפוטנציאל הגלום בהם. ביקב, תהליך הפקת היינות הוא תהליך מוקפד מאוד המשלב בין הסטנדרטים הגבוהים ביותר בייצור היין תוך שמירה על זהות חלקות הכרם. יינות הסדרה זכו במהלך השנים בעיטורים רבים בארץ ובעולם.
סוג היין: אדום יבש. זנים: 98% ענבי שיראז ו-2% ענבי ויוניה , אזור הגידול: הגליל העליון
כרם קאיומי נטוע על מדרון דרום מזרחי בין מושב מירון לקדיתא, בציר: הסתיו והחורף שקדמו לבציר 2012 היו קרים באופן ניכר מהממוצע, כמות המשקעים הייתה גבוהה מהממוצע הרב שנתי, אך אביב חמים הביא להתעוררות מוקדמת מלאה ואחידה בכרמים.
השילוב בין סתיו וחורף קרים וגשומים לאביב וקיץ חמים, הביאו להקדמה בהתפתחות הפרי ולהקדמה במועד הבציר. איכות הענבים הייתה טובה מאד והביאה ליצירת יינות אופייניים, עשירים ומאוזנים.
ייצור היין: הענבים נבצרו בבציר לילי ונקלטו ביקב קאיומי הסמוך לכרם. לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, להשגת מיצוי טעמים וקבלת יין בעל מבנה אלגנטי, התבגר היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 15 חודשים.
יישון: היין מוכן לשתייה עם שחרורו, אך ימשיך ויתיישן כעשור משנת הבציר בשמירה בתנאים נאותים.
המלצת הגשה: כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה שבין 17 – 18 מעלות.
תגובות
אין תגובות