ראש השנה בפתח: זה הרגע לבדוק מתכון לעוגת דבש קרמבל תפוחים
עוגת דבש הינה אחד מהסממנים הבולטים ביותר של ראש השנה ו(כמעט) בכל בית בישראל, עולה עוגת הדבש על שולחן החג ותופסת את מקומה המכובד.
לכל משפחה יש את מתכון עוגת הדבש המסורתית שלה, אבל תמיד נחמד לקבל עוד מתכון.
רשת מלונות רימונים מגישה לכבוד ראש השנה תשע”ח וחגי תשרי את מתכון עוגת הדבש קרמבל תפוחים של הרשת, אותו יצר והגה השף הרשתי – שף ניסים (יעקב) לוי
עוגה בחושה דבש קרמבל תפוחים
החומרים:
1/2 כוס דבש
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס תה חזק שעשוי מ-2 תיונים לפחות
1/3 כוס שמן
3 ביצים
11/4 כוס קמח תופח
1/2 כפית קקאו כהה
קמצוץ סודה לשתייה
גרידה מקליפת לימון אחד,
קינמון, ציפורן
50 גרם קוביות תפוחים
אופן ההכנה:
מערבבים במיקסר דבש, שמן, סוכר, תה.
מוסיפים את הביצים.
מערבלים ומוספים את החומרים היבשים.
יוצקים את התערובת לתבנית של אינגליש קייק.
מערבבים את קוביות התפוחים עם מעט קמח מעורב בסוכר חום.
מפזרים מעל לתערובת העוגה את קוביות התפוחים המעורבבות במעט קמח וסוכר חום.
אפייה:
אופים ב-160 מעלות כ-45 דקות, עד שהעוגה משחימה מעט וקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים עליו.
נ. ב. עוגת הדבש של השף תוענק לכל אורח אשר יתארח באחד מתשעת מלונות הרשת, במהלך ימי החג והסופ”ש שבעקבותיו.
צילום העוגה: גל פוני
תגובות
אין תגובות