רגע לפני הסגירה: משקיעה חדשה רכשה את עיתון ‘יום ליום’ • פרסום ראשון

חיים בוזגלו
|
ב' אב התשע"ז / 25.07.2017 11:02
רגע אחרי שהמנכ”ל הודיע על הסגירה הצפויה: משקיעה חדשה השתלטה על הביטאון הספרדי • המשקיעה: נעמה עידן, שמשפחתה נמנית על בכירי ש”ס ומתמחה בשיקום עסקים • האם בש”ס דרשו את מינוי יוסף חיים כלף למנכ”ל, וכיצד ינהג דרעי שהבטיח לרכוש את העיתון ולהפוך אותו ליומי?

הטלטלה ביום ליום: לאחר שנים של אי ודאות בעיתון יום ליום, הנחשב לביטאונה של תנועת ש”ס – נפל דבר.

מזה שנים ארוכות שהעיתון מצוי בשפל ובאי-וודאות. קובי מימון, הבעלים שנכנס בתקופת היו”ר הקודם אלי ישי – ניסה במשך תקופה ארוכה לגייס משקיעים חדשים לעיתון, אך ברגע האחרון העסקאות לא יצאו אל הפועל.

גם בש”ס השמיעו קולות של רכישה. כך, למשל, הכריז לפני מספר חודשים שר הפנים אריה דרעי בפני חברי עיריות ממפלגתו כי “אנו נמצאים ביישורת האחרונה של רכישת העיתון”. דרעי אף סיפר לאנשיו, כי בכוונתו להפוך את העיתון לדו-שבועי ובהמשך אף לעיתון יומי, אלא שמאז לא נעשה דבר.

למרות כל הדיבורים, ביום רביעי האחרון נדמה היה כי הגיע הסוף. “זהו הגיליון האחרון שאנחנו מדפיסים. בשבוע הבא כבר לא יהיה עיתון. אנחנו סוגרים”, הודיע המנכ”ל עו”ד רונן פרץ לעובדיו.

אלא שיום למחרת התהפכה הקערה על פיה.

ביום חמישי האחרון נכנסה משקיעה חדשה – נעמה עידן, הנחשבת לבת משפחה שראשיה נמנים על בכירי ש”ס. עידן ניהלה משא ומתן ממושך כבר לפני מספר חודשים, אולם בסופו של דבר המשא ומתן לא הבשיל לכדי עסקה.

במסגרת המשא ומתן שהתבשל בערב חג הפסח, הוציא עיתון יום ליום מגזין קלונרי מפואר שזכה לתגובות מחמיאות. אלא שלמרות הכל, כאמור, העסקה נכשלה.

מאז כישלון המשא ומתן הגיעו רוכשים פוטנציאליים נוספים למערכת העיתון – ביניהם מקורבי השר דרעי. הם ביקרו ולמדו את העסק, אולם בסופו של דבר מימון נותר הבעלים של העיתון, וקריסתו הייתה עניין של זמן – עד ליום חמישי האחרוון.

שעות לאחר ההודעה הדרמטית שקיבלו עובדי העיתון, קיבלה נעמה עידן – הנחשבת למקורבת לבעלים היוצא קובי מימון – הצעה חדשה, לפיה מסכימים לכל דרישותיה בהצעה הראשונה.

הפור נפל, עידן נטלה את ההצעה, המנכ”ל עו”ד רונן פרץ התפטר מתפקידו, וביום חמישי כבר התקיימה ישיבה ראשונה בניהולה של עידן כשביום ראשון נערכה ישיבה נוספת.

בפגישות שקיימה עידן עם העובדים היא הודיעה כי בשלב זה העיתון יעבור שינויים רבים בעריכה, בתכנים ובצדדים נוספים, כשמצד שני מיקומה של המערכת יישאר בפתח תקווה ותנאיהם של העובדים – שהספיקו להתאגד בינתיים בהסתדרות – יישמרו ואף יוטבו.

כעת שאלת השאלות היא כיצד יתנהלו יחסי ש”ס-‘יום ליום’ תחת הניהול החדש. האם יימשכו יחסי השנאה-אהבה כפי שהיה בשנים האחרונות, כשמצד אחד בש”ס טוענים כי ‘יום ליום’ אינו עוד ‘עיתון הבית’, ומצד שני שומרים על העיתון לבל ייפול בידיים זרות.

ממידע שהגיע לידי חרדים 10 עולה, כי מתנהל משא ומתן בין ש”ס לבין הרוכשת החדשה – כשאחד מן התנאים שהציבו בש”ס הייתה סוגיית מינויו של יוסף חיים כלף למנכ”ל העיתון, תנאי שגורם לחשש רב בקרב עובדי העיתון, ואותו מסרבת הרוכשת החדשה לקבל, היות ולדברי מקורביה בכוונתה של עידן להוביל את הפן המקצועי, ואילו הצד הרוחני יהיה כפוף לאחריות מועצת חכמי התורה.

יוסף חיים כלף אומר בתגובה לחרדים 10 על הדרישה כי ימונה למנכ”ל: “לא היה ולא נברא”. מש”ס לא נמסרה תגובה.

אריה דרעי

מצדו השני של המתרס, בסביבתה של עידן דורשים הטיית כתף מצידה של המפלגה הספרדית שייסדה את העיתון, כולל סכום של כ-10,000,000 שקלים – שייתרמו לייצובו של העיתון.

בנוסף, דורשת עידן להיפגש עם דרעי ללא “אנשי החצר”, כפי שמכנים אותם בסביבת הבעלים החדשים, דבר שיוביל להגברת האימון בין השניים ללא יצירת חייץ על ידי המקורבים.

יצוין, כי לפי גורם בכיר בעיתון, בשנים האחרונות שרר מתח רב בין המנכ”ל המתפטר פרץ ליו”ר ש”ס, אריה דרעי. “כעת, עם ההתפטרות, מאמינים בעיתון כי יוכלו להחזיר את אימון התנועה בעיתון וכי ניתן יהיה לצאת לדרך חדשה”, אומר הגורם לחרדים 10.

בשורה התחתונה מונחת כעת על השולחן השאלה: כיצד ינהגו בש”ס והאם אכן ייעתרו לדרישות של אנשי עידן או שמא יצא העיתון לדרך חדשה, כשבש”ס עוד עלולים להצטער עליה.