אנשי ‘הפלג’ בהר יונה חסמו כניסת משפחה מחסידי חב”ד לביתה • צפו

שרי רוט
|
כ"ז תמוז התשע"ז / 21.07.2017 13:24
משפחה מחסידי חב”ד שביקשה להיכנס הבוקר לדירתה בשכונת הר יונה ג’ בנצרת עלית – מצאה מולה קבוצת ליטאים מתושבי השכונה, שחסמה בגופה את הכניסה לבית • המפגינים צעקו: “אנחנו לא מסתדרים ביחד, לכו מפה” • המובילים נטשו את המקום, והחפצים אוכסנו בינתיים במחסן

מצוקת הדיור בערים החרדיות אמנם הובילה את הציבור אל ערי הפריפריה, אך מתברר כי גם לשם ‘סוחבים’ אנשים את המלחמות מהבית: משפחה של חסידי חב”ד שהגיעה הבוקר (שישי) עם משאית הובלה וביקשה להיכנס אל דירתה בהר יונה ג’ שבנצרת עלית – נבלמה בידי שכנים ליטאים, משום שהמשפחה, לטענתם, אינה מתאימה לשכונה.

שכונת הר יונה ג’ מונה כיום 6 בניינים המאוכלסים חלקית. אולם למרות הגודל הקטן יחסית של השכונה, הבעיות בה הולכות וגדלות – כאשר הבוקר הגיעו התככים במקום לשיאם.

בשיחה עם אחד התושבים בשכונה, החפץ בעילום שמו הוא מספר לחרדים 10: “מה שקורה פה בהר יונה – זה זוועה. יש רב מסוים שהשתלט על המקום. הוא מתגורר בבני ברק ומגיע רק כשלוש פעמים בשבוע לשכונה. אשתו עומדת בחלונות ומעירה לנשים על לבושן. ‘החצאית שלך קצרה מדי’,  וכדומה. היא אפילו פנתה לאיש נדל”ן פה והבהירה לו שיש ‘ועדת קבלה’ ושלא ישכיר דירות ללא אישור. ‘פה נשים לא יעשו ציפורניים’, הבהירה לו, וזהו רק משפט אחד, לדוגמה.

לדבריו, “התושבים שרכשו דירות בשכונה לא ממש מתייחסים לכל ההוראות הללו, ומשכירים לכל חרדי המבקש לגור במקום. כך הצליחה משפחה מחסידי חב”ד ‘להשתחל’ ולשכור דירה. הבוקר הם ביקשו להניח בדירתם את החפצים, אך נתקלו ב…הפגנה. קטנה אמנם, אך כזו שהפריעה למובילים להכניס את החפצים אל הבית”.

ניידת משטרה שהוזעקה למקום  לא הצליחה לעשות סדר, והמובילים שמיהרו – נטשו את המקום.

מספר התושב: “המובילים מיהרו מאד, אז אמרו שיגיעו ביום ראשון לסיום עבודה, בינתיים הם הניחו חלק מהחפצים במחסן. רק תחשבי מה עובר על המשפחה שחשבה לעשות שבת בבית ונשארה לא מסודרת ולא מאורגנת. אני כבר לא מדבר על ההשפלה”.

לדבריו, “המפגינים צעקו: ‘לפני 20 שנה הייתה מריבה גדולה בין חב”ד לבין הליטאים, אז אנחנו לא מסתדרים ביחד, לכו מפה’. אחרים צעקו: ‘בשבילנו זה פצע שתגורו פה'”.

מתברר, כי השכונה הקטנה מפוצלת בין לא פחות משלוש קבוצות: “העצניקים, שבעיקר הם אלו שהפגינו הבוקר; הליטאים, אבל גם הליטאים עצמם מחולקים לשנים – יש את קבוצת האברכים ויש את החרדים העובדים”.

אני מנסה להבין איך מכל כך מעט אנשים מפולגים מרכיבים מוסדות לימוד – והוא מסביר: “יש בית ספר שלומדים בו במעורבב כמה גילאים ביחד, הקימו גן שגם בו לומדים די ביחד, אבל יש כל הזמן חיכוכים”.

איך מתמודד ראש העיר עם הצרה החדשה שנפלה עליו?

“הבוקר הגיע סגן ראש העיר, אלכס גדנקן, למקום, ניסה לעזור. ביום ראשון אדבר עם ראש העיר רונן פלוט, ואני מקווה שהוא יגיע למקום וינסה לעזור למשפחה, למרות שזה ממש לא התפקיד שלו”, הוא אומר.