בימ”ש המחוזי בירושלים הורה על שחרור ללא כל תנאי של קטין, מורחק מנהלי, אשר נעצר בעת שהפגין יחד עם אחרים בסמוך לביתו של אלוף פיקוד מרכז רוני נומה ברמת גן – אשר חתום על צווי ההגבלה המנהליים כנגד הקטין וחבריו.
בהחלטה מבקר סגן נשיא בית המשפט המחוזי בירושלים, השופט משה דרורי, את התנהלות המשטרה באופן חסר תקדים, תוך שהוא קובע כי הקטין לא עבר כל עבירה.
הסיפור החל ביום שני האחרון, בעת שהקטין נעצר יחד עם שלושה נוספים בשעות הערב בסמוך לביתו של האלוף נומה.
השלושה נלקחו לתחנה המשטרה ברמת גן ונחקרו בחשד להפרת הוראה חוקית. טענת המשטרה הייתה כי הם הפרו את צווי איסור יצירת הקשר הקיימים בעניינם בכך שהפגינו יחד בסמוך לבית האלוף.
למחרת נלקחו שניים מהעצורים לבתי המשפט בת”א, שם שוחררו ללא כל תנאי – לאחר שנקבע כי לא עברו שום עבירה.
הקטין נלקח לבית משפט בירושלים שם הוגשה בעניינו בקשה לעיון חוזר על החלטה קודמת בה שוחרר לפני מספר ימים, לאחר שהואשם גם בהפרת צו.
בדיון שהתקיים ביום שלישי בבקשה, הוצע לקטין להשתחרר למעצר בית, אך הוא סרב תוך שהוא טוען כי המשטרה ושרות הביטחון רודפים אותו. לאור סירובו להשתחרר בתנאים מגבילים, מעצרו הוארך, ועו”ד דוד הלוי – אשר מייצג את הקטין מטעם ארגון חוננו, הגיש ערר לבימ”ש המחוזי.
בדיון שהתקיים אתמול הורה בימ”ש המחוזי על שחרורו של הקטין ללא כל תנאי, תוך שהוא קובע כי הקטין לא עבר כל עבירה.
“לא מצאתי כל הסבר הגיוני מדוע יש צורך לעצור קטין בשעות הלילה על עבירה ששופטת שלום בתל אביב קבעה שאינה עבירה (ואני מצטרף לקביעה זו)”\ כתב השופט בהחלטתו.
בנוסף ביקר השופט את התנהלות המשטרה על כך שהפרה את חוק הנוער בכך שחקרה את הקטין בשעת לילה מאוחרת, בניגוד לחוק, וכן בכך שאזקה את הקטין שעות רבות לעצור נוסף בגיר. “בכל מקרה, קשה לי להאמין שמשטרת ישראל, כשרואה כאחד מתפקידה לשמור על החוק, פעלה על פי חוק הנוער”, פסק.
גם כלפי צווי ההרחקה ביקר השופט את התנהלות אלופי הפיקוד: “יתרה מזאת שאלתי את ב”כ המדינה פעם או פעמים מדוע בשני צווי האלופים לא מוזכר כי העורער שבפני קטין, וגם על כך לא קיבלתי מענה.
“לא ברור לי האם שני האלופים הללו ידעו בכלל שמדובר בקטין, ולא ברור לי אם היועצים המשפטיים הזכירו להם את הוראות חוק הנוער”, הוסיף השופט.
עו”ד דוד הלוי: “צר לי על הסבל ועוגמת הנפש שנגרמו למרשי, צעיר כבן 16 ללא עבר פלילי, שנעצר על לא עוול בכפו במעצר סתמי מיותר ושרירותי. החלטת בית המשפט הנה חלטה נוקבת המדברת בעד עצמה. מדובר בתמרור אזהרה חמור ביותר לרשויות המשטרה והתביעה וטוב יעשו רשויות אלו אם יפיקו הקדם את הלקחים הנדרשים על מנת למנוע הישנות מקרים מסוג זה”.