תופעת מעמדי ‘הפרשת חלה’ הופכת יותר ויותר לדבר שבשגרה. מליהיא לפיד ועד רוחמי שבשכונת מאה שערים – כולן מפרישות חלה.
בשנים האחרונות הפך טקס ‘הפרשת חלה’ לנחלת הכלל, כשכמעט בכל אירוע לנשים מתקיים מעמד שכזה. באירועים דואגים המארגנים להביא רבניות פופולריות, שתפקידן לחזק את ציבור הנשים.
אך בכך לא אומרים די, ובכדי למקסם אל האירוע משלבים המארגנים גם הופעה של זמרות – בעיקר כאלו שחזרו בתשובה, היודעות לפנות לליבן של הנשים, שחלקן רחוק מהדת, לפי שעה.
בין הארגונים המקיימים את מעמד הפרשת החלה ניתן למנות גם את תנועת ‘אל המעיין’ של ש”ס. אלא שבארגון לקחו צעד אחד קדימה, וערכו סדרת מופעים שכאלו ברחבי הארץ, כשהזמרת המרכזית היא דווקא שרית חדד.
חדד אינה שומרת תורה ומצוות ואינה נמנית על הציבור הירא לדבר ה’, אולם כל זה לא מונע מ’אל המעיין’, התנועה החינוכית של שס, להזמינה למופעים.
ב’אל המעיין’ אף חושבים שמדובר בדבר מבורך.
בשיחה עם חרדים 10 מסביר משה אילוז, מנכ”ל הארגון, את הרציונאל שמאחורי ההופעה.
• הרב אילוז, ראיתי מודעהעם הלוגו של אל המעין, יש אירוע מתוכנן בהשתתפות שרית חדד?
“זה נראה משהו מוזר?”
• לי כחרדי זה נראה מוזר ש’אל המעין’ עושה אירוע כזה. לא מדובר בזמרת שהיא חוזרת בתשובה.
“אתה לא תסתכל על כל האירוע, מי הרבניות שיהיו שם, כל דבר שאפשר לקרב, למה לא? לא שזה לדתיים, זה לחילונים, לקרב אותם. באים שרית חדד וגם רבניות שמעבירות את האידישקייט”.
• זו תופעה חדשה? זה לא היה בעבר.
“זה לא חדש, עשיתי את זה בבאר שבע, בעוד מקומות בארץ, זה לא חדש. אתם פשוט לא ראיתם. במקום הזה כבר פעם רביעית שאני עושה. תשמע, בוא תוריד רגע את הכובע העיתונאי ונדבר רגע כיהודים שומרי מצוות. כל המטרה היא לקרב. זה נשים לבד, מיועד לנשים, יש שתי רבניות וגם רב יבוא לשם. כל מה שיכול לקרב אדרבה”.
• גדלתי על השיעורים של אל המעין, זה היה נראה לי מוזר.
“מלמעלה זה נראה מוזר, אבל תראה מה המטרה. מה הנקודה שאליה נרצה להגיע. היא חילונית שמתקרבת ליהדות, היא לא מופיעה בשבת, אם יש לה טיסה בשבת היא לא עושה את זה. היא מתקרבת בצעדים גדולים.
“אז המטרה שלי היא לקרב. ואם אני יודע שיבואו עשרות חילוניות בגללה, ואחת או שתיים מהן תושפענה זה שווה את זה”.