רשות לפיתוח הגליל – זרוע של משרד הפריפריה שבראשו עומד השר אריה דרעי, יחד עם משרד התיירות, מצאו דרך ייחודית לעודד את פיתוח ויהוד הגליל: פסטיבל של מאכלים אסורים, ביקור בקבר שייח’ דרוזי – והכל בשבת וחג.
לפי דיווח בעיתון ‘מרכז העניינים’, החודש ובחודש הבא הם מקיימים את פסטיבל ‘טעם הכפר’ במסגרתו מוזמנים יהודים ל”הכיר את מנהגי העדה הדרוזית מקרוב, לסייר בין הסמטאות ולהינות מאירוח מסורתי אותנטי, בפסטיבל שייתן לכם טעימה מהניחוחות, הצבעים, הסודות והמאכלים המופלאים של המטבח הדרוזי”.
תחת הכותרת הגימיקאית: “כפר טעמתם?” נקראים תושבי ישראל להגיע לכפרים הדרוזים בית ג’ן, ירכא, נכסרא סמיע, ג’וליס ופקיעין, לחוויה קולינרית, סדנת בישול, ארוחת צהרים אותנטית, דוכני אוכל ממיטב המטבח הדרוזי, ומבחר הצעות קוסמות נוספות, כגון ביקור בקבר שייח אמין טריף.
אחרי שתסיימו להרים את הגבה ולשאול עצמכם מה למשרד הפריפריה והנגב והגליל ולעידוד האבסת יהודים במאכלות אסורים, ואחרי שבוודאי תקבלו את התשובה שאיש אינו מחייב את הבאים לפסטיבל לאכול בו, תצוף השאלה היותר קשה, על מועדי הסיורים.
כל התאריכים המתפרסמים במודעת הפסטיבל, שהופיעה בעיתוני סוף השבוע, מתייחסים לימי שישי-שבת – החל מהשבת האחרונה ובמשך ארבעת השבועות הבאים.
שיאו של הפסטיבל הדרוזי מתוכנן לעיצומו של חג השבועות. כאשר אתם תהיו נעורים בלילה, תלמדו תורה, תערכו את ה’תיקון’ ותאכלו מאכלי חלב, יתקיים בפקיעין, פסטיבל תחת הכותרת “שבועות של טעמים וביקורים בפקיעין”.
כדי לגרות את היהודים להגיע לכפר הדרוזי, מבטיחים הרשות לפיתוח הגליל ומשרד התיירות, החתומים על הפרסומים, “מיטב המאכלים בעשרות בתי אוכל, מרכזי מבקרים פתוחים ואירוח כפרי מסורתי ולבבי. במהלך ימי החג תתקיים במרכז הכפר פעילות אומנות, נגינה, שירה וסדנת הכנת… סבון בין השעות 11:00ו עד ל-15:00”.
ואל תופתעו אם בסבון שאותו מציעים לבאים להכין במו ידיהם, ‘ימרחו’ אתכם בשלל תירוצים על הגורמים שהביאו למכשלה הגדולה של הפסטיבל בשבתות ובחג השבועות.
בתגובה מסרה דוברת משרד הפריפריה הדס לוי: “פסטיבל ‘כפר ביקרתם’ הוא חלק מהחלטת ממשלה 959 – תכנית לפיתוח ולהעצמת היישובים הדרוזיים והצ’רקסיים, ומתקיים מזה שנים ארוכות. הרשות לפיתוח הגליל, שהינה רשות סטטוטורית, היא זו שמפעילה ומתקצבת את התוכנית משנת 2009. כמו כן, יש לציין שהתוכנית מתנהלת במהלך כל ימות השנה”.
הפרסום שהופיע בסוף השבוע מכחיש את הטענה של ‘פסטיבל’ במהלך כל ימות השנה. כל האירועים כולם הם בשבת ובחג השבועות.
תגובת משרד התיירות: “משרד התיירות מקדם, בין היתר, תיירות כפרית ליישובים הדרוזיים ואף תומך באירועים תיירותיים במגזר, לרבות קולינריה – כמנוע צמיחה לתעסוקה בפריפריה. זאת, בשיתוף המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל. רב הגוניות של אוכלוסיית ישראל, על שונות התרבויות, הדתות והעדות בה, הוא אוצר תיירותי שהמשרד מטפח עבור תיירים”.
בתגובה אין שום הסבר למה כל זה צריך להיעשות בשבתות ובחג השבועות דוקא.