קרם ריקוטה:
180 גרם ריקוטה
250 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל
¼ כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
להניח במיקסר את כל הרכיבים ולהקציף עד לקרם יציב.
לאוכמניות:
¾ כוס אוכמניות קפואות או טריות
1 כף סוכר דמררה ואו סוכר חום
גרידה מחצי לימון
1 כפית מיץ לימון
אופן ההכנה:
להניח את כל הרכיבים בסיר קטן. להביא לרתיחה ולהניח בצד לקירור.
לקרמבל:
1¼ כוס סוכר חום
1 כוס קמח
40 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
¼ כוס שיבולת שועל
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-170 מעלות
לערבב את כל הרכיבים במעבד מזון ואו בקערה עד לאיחוד החומרים.
לאפות כ- 15 דקות עד להזהבה.
להרכבת המנה:
להניח בכוס מקרם הריקוטה, מעל את תערובת האוכמניות, ומעל הכל את הקרמבל.