איך הצליח יהודה משי זהב להעמיד את הביצה על המסמר? • צפו בפלא

אבי כץ
|
כ"ב אייר התשע"ז / 18.05.2017 02:01
במרחק של כחצי שעת נסיעה ממרכז העיר קיטו, בירת אקוודור, נמצא המקום בו עובר קו המשווה • יהודה משי זהב, שהגיע לביקור במדינה הדרום אמריקנית, לא החמיץ את האטרקציה: מדוע הוא הסתובב עם דלי מים, ולמה הביצה לא נופלת • “פלאי הבריאה”, הוא מתמוגג

יטו, בירת אקוודור, נמצאת ממש ליד קו המשווה, בעמק ירוק ופורה בגובה 2,850 מטר מעל פני הים.

מחוץ לעיר, במרחק של כחצי שעת נסיעה מהמרכז, נמצא האיזור בו  עובר קו המשווה, אשר נחשב לאחד האתרים המפורסמים ביותר של אקוודור וללפי המלצות של תרמילאים מדובר בתחנת חובה עבור כל המטיילים בקיטו.

בקומפלקס התיירותי היפה שהוקם במקום ניצב מונומנט מרשים, המסמל את את הנקודה בה עובר הקו.  זהו אחד המקומות הבודדים בעולם בהם ניתן לעמוד בפישוק רגליים קל, כשרגל אחת עומדת בחלקו הדרומי של כדור הארץ ואילו השנייה בצפוני .

“בהחלט אפשר לומר שאם אין לכם תמונה עם רגל אחת בכל אחד מצדדיו של העולם, לא באמת הייתם בקיטו”, כותב חבר מערכת אתר ‘למטייל’.

יהודה משי זהב, שבזמנו הפנוי מכהן כיו”ר זק”א, הגיע השבוע לקיטו – וברור שאחד כמוהו לא יחמיץ את האטרקציה.

וכך, אחרי ביקור בבית חב”ד המקומי, הוא יצא אל ‘מרכז העולם’.

משי זהב

“במרכז הקו בו עובר קו המשווה אין כוח משיכה”, מספר יהודה לחרדים10. “בצד ימין של הקו, כוח המשיכה מושך לצד ימין. בצד שמאל של הקו, כוח המשיכה מושך לצד שמאל.

“אם מניחים את הביצה על ראש המסמר שבאמצע קו המשווה – הביצה עומדת ולא נופלת”.

ניסוי אחר שיוהודה ניסה מראה כיצד מצד אחד של קו המשווה המים מסתובבים מימין לשמאל, וכאשר עוברים עם הקערה לצד שני של קו המשווה – המים מסתובבים משמאל לימין.

באמצע, על הקו עצמו, המים יורדים ישר. לא מסתובבים לימין או לשמאל. כי כוח המשיכה לכיוון קו המשווה.

“פלאי הבריאה בשידור חי”, הוא מתלהב.

משי זהב