פחות משבוע לפני ביקור הנשיא דונלד טראמפ בישראל: נתונים חדשים חושפים עד כמה עמוקה הקפאת הבנייה בשכונות היהודיות בירושלים שמעבר לקו הירוק.
מנתונים של מכון ירושלים לחקר המדיניות, שנחשפו לראשונה ב’ישראל היום, עולה כי בשנים 2016-2012 – תקופת כהונתו של הנשיא ברק אובמה – נבנו במערב ירושלים 6,750 דירות, ואילו בשטחים שצורפו לעיר אחרי 1967 – לא כולל הר חומה – נבנו 639 דירות בלבד ליהודים.
בהר חומה בנו בתקופה זו בין 700 ל־1,000 יחידות דיור.
הנתונים ממחישים את עוצמת הלחץ האמריקtי על ישראל בתקופת ממשל ברק אובמה והירידה הדרסטית במספר התחלות הבנייה בשטחי ירושלים המשוחררים בחמש השנים שחלפו.
למרות פרסומים שונים, הקפאת הבנייה בירושלים ובירושלים רבתי נמשכת וטרם הופשרה בנייה בגבעת המטוס, במעלה אדומים, ברמת שלמה או בשמעון הצדיק. כמו כן, מוקפא תכנון לבנייה נוספת בעטרות.
לפי הדיווח בישראל היום, בתחומים המוניציפליים של ירושלים, בעיקר בשכונות הערביות הצפוניות שמעבר לגדר, חיים עוד כ־50 אלף ערבים שלא נספרו עד היום. המשמעות היא: בניגוד לנתון הרשמי, הרוב היהודי בגבולות ירושלים קטן יותר. הוא אינו עומד על 67% יהודים מול 37% ערבים, אלא על 59% יהודים מול 41% ערבים.
בשכונות המזרחיות היהודיות מתגוררים 205 אלף תושבים.
המידע על אודות 50 אלף הערבים אושר בידי ד”ר מאיה חושן ויאיר אסף שפירא ממכון ירושלים.
השנתון הסטטיסטי של ירושלים, שיוציא בקרוב מכון ירושלים, מגלה עוד כי ב-50 השנים האחרונות גדלה האוכלוסייה היהודית ב־174%, אולם האוכלוסייה הערבית גדלה בפרק זמן זה פי 2 ויותר ב־374%.
עוד התברר כי החילונים הפכו למיעוט בירושלים ושיעורם באוכלוסיית הבירה עומד על 20% בלבד.
החרדים, למרות ילודה גבוהה, שומרים על יציבות ומהווים כבר שנים ארוכות כשליש מהאוכלוסייה. שליש ויותר מאוכלוסיית העוזבים את הבירה מדי שנה – על רקע מצוקת הדיור הקשה בירושלים – הם חרדים.