בטקס מרשים שהתקיים אמש בבית המועצה הדתית בתל-אביב, הוענק פרס ‘לכבודה של תורה’ לחזן ר’ אליהו גרינבלט, תושב העיר.
בטקס, המונצח על שמם של הרבנים הראשיים לשעבר זצ”ל, השתתפו: הגרי”מ לאו, הגר”ש דיכובסקי – מנכ”ל בתי הדין הרבניים, הרב בן ציון נשר – רבה של קהילת ‘איחוד שיבת ציון’, אלדד מזרחי – ראש המועצה הדתית ת”א, הגר”י דרעי – רבה של באר שבע, רבנים, אישי ציבור, חובבי חזנות וקהל רב.
ליווה את הערב בקולו החזן שלמה פיבקו – נשיא בית הכנסת הגדול בת”א.
וקצת על החזן גרינבלט: הוא נולד בל”ג בעומר תרצ”ג, להוריו משה וחנה בירושלים. למד בת”ת יבנה ‘תפארת צבי’, ולאחר מכן למד כ-6 שנים בישיבת חברון.
בשנת תשכ”ח נשא לאשה את בתו של הרב אריה לייב רוזנשטיין, מניצולי פרעות חברון, ועם נישואיו התגורר בעיר בני-ברק.
עוד בהיותו בישיבת חברון, למד מוזיקה וחזנות אצל ר’ שלמה זלמן ריבלין, רבן של החזנים. עם התמנותו כחזן ראשי בבית הכנסת ‘בית אל’, עבר להתגורר בת”א. שנים ספורות היה חזן בדרום אפריקה, ועם שובו לארץ התקבל כחזן ראשי בבית הכנסת ‘תפארת צבי’, כשברבנות בית הכנסת משמש הגרי”מ לאו. במשך 35 שנים כיהן כחזן ראשי בקהילות ישראל ברחבי תבל, בתפילות הימים הנוראים.
כמו כן שימש החזן גרינבלט כמפקח ראשי של העירוב בתל אביב מטעם המועצה הדתית, ופרש מתפקיד זה בשנת 1986.
החזן גרינבלט פרסם ספרי חזנות לחזנות קלה וקצרה, ובימים אלו הוא עומד להשלים את ספרו השלישי לימים הנוראים. הוא גם נחשב ל’בר סמכא’ בחזנות ובמוזיקה יהודית וקנה לו שם כבקי בסולמות ובנסתרי נוסחי התפילה. הלחין ועיבד יצירות רבות, והוא משמש כ’מחנך’ לדור החדש של החזנים ובעלי התפילה.
על תרומתו לעיר בתחום השירה והחזנות קיבל החזן גרינבלט את פרס ‘לכבודה של תורה’ ע”ש הגר”א אונטרמן זצ”ל.
כשקיבל החזן גרינבלט את הפרס מידיו של הרב הראשי לת”א, נטל את רשות הדיבור ואמר: “כשאני מקבל את פרס ‘לכבודה של תורה’ חשוב לי להודות שאינני רב, ואינני כותב ספרים או חידושי תורה. אבל חשוב לי לומר לכם, שהרי העולם עומד על התורה, עבודה וגמילות חסדים. על העבודה – זו תפילה, לתפילה יש ייחוס מיוחד, ובזה ה’ נתן לי את הזכות, לא רק לעסוק בתפילה אלא גם בחידושי תפילה. ועל כן אני מעט מתנחם בעובדה שאני עוסק בכתיבה בעבודת התפילה”.
יעקב פלברבאום היה שם ותיעד.