מתכון בריאות לקראת הקיץ, עם טוויסט מתקתק: סלט סלק ותפוחים

יעל חן
|
ח' אייר התשע"ז / 03.05.2017 23:56
רשת ‘קפה ביגה’ חוזרת לשגרה ומעניקה מתכון מרענן לקראת הקיץ: סלט סלק ותפוחים • לשמור על הגזרה והבריאות, ועם זאת ליהנות מסלט המכיל מרכיבים קצת שונים מהמובן מאליו

לכל אחד ממרכבי הסלט הבא תכונות נפלאות התורמות לבריאותנו, כגון: חמוציות עוזרות לירידה בכולסטרול ומנעות נזק בעור ובמוח; אגוזי המלך בעלי נוגדי חמצון גבוהים המונעים מחלות לב ומחזקים מערכות רבות בגוף; והסלרי בן למשפחת הסוככים, צמח תבלין מרפא, המונע לחץ דם וכולסטרול גבוה ובעל ויטמינים ומינרליים רבים.

 רכיבים (2 מנות):

סלק בינוני 1 חתוך למקלות דקים.

תפוח עץ 1 חתוך למקלות דקים.

50 גרם אגוזי מלך שבורים.

50 חמוציות.

חצי גבעול סלרי פרוס דק.

5 עלי בזיליקום פרוסים.

100 גרם עלים צעירים או רוקט.

30 גרם סילאן.

4 כפות שמן זית.

מיץ מחצי לימון.

100 גרם גבינת רוקפור מגורדת \ טבעות גבינת עזים מטוגנות עם קמח ביצה ופירורי לחם לבחירה.

אופן הכנה:

• נניח בקערה את הסלק ומעליו נבזוק את השמן זית, מיץ הלימון והסילאן, ומוסיף את יתר המרכיבים

• מערבבים היטב ומעבירים  לקערת הגשה יפה מעלה מוסיף את הגבינה המגורדת.