מתכון בריאות לקראת הקיץ, עם טוויסט מתקתק: סלט סלק ותפוחים
לכל אחד ממרכבי הסלט הבא תכונות נפלאות התורמות לבריאותנו, כגון: חמוציות עוזרות לירידה בכולסטרול ומנעות נזק בעור ובמוח; אגוזי המלך בעלי נוגדי חמצון גבוהים המונעים מחלות לב ומחזקים מערכות רבות בגוף; והסלרי בן למשפחת הסוככים, צמח תבלין מרפא, המונע לחץ דם וכולסטרול גבוה ובעל ויטמינים ומינרליים רבים.
רכיבים (2 מנות):
סלק בינוני 1 חתוך למקלות דקים.
תפוח עץ 1 חתוך למקלות דקים.
50 גרם אגוזי מלך שבורים.
50 חמוציות.
חצי גבעול סלרי פרוס דק.
5 עלי בזיליקום פרוסים.
100 גרם עלים צעירים או רוקט.
30 גרם סילאן.
4 כפות שמן זית.
מיץ מחצי לימון.
100 גרם גבינת רוקפור מגורדת \ טבעות גבינת עזים מטוגנות עם קמח ביצה ופירורי לחם לבחירה.
אופן הכנה:
• נניח בקערה את הסלק ומעליו נבזוק את השמן זית, מיץ הלימון והסילאן, ומוסיף את יתר המרכיבים
• מערבבים היטב ומעבירים לקערת הגשה יפה מעלה מוסיף את הגבינה המגורדת.
תגובות
אין תגובות