דרעי האשים את מנדלבליט: משרד המשפטים מפריך את גרסתו

נחמן גור
|
כ"ז ניסן התשע"ז / 23.04.2017 15:56
יו”ר ש”ס, שגרר רגליים בהחלטה על חוק העזר של עיריית תל אביב, טען כי קיבל החלטה לפסול אותו – אבל היועמ”ש מנע את העברת ההחלטה לעיריית תל אביב • אלא שכעת מציגים אנשים של אביחי מנדלבליט את גרסתו ופורכים את טענותיו של שר הפנים: “פסק הדין כבר נכתב ונחתם”

יו”ר ש”ס, שר הפנים אריה דרעי, התייחס היום (ראשון) לראשונה פומבית להחלטת בג”ץ לאשר פתיחת מרכולים בשבת בעיר תל אביב.

בדבריו דחה דרעי את הטענות לפיהן גרירת הרגליים שלו מקבלת החלטה בעניין המרכולים בתל אביב, היא זו אשר הביאה לפסיקת בג”ץ בנושא, וטוען כי היועמ”ש הוא האחראי לעיכוב שנוצר והביא להתערבות בג”ץ.

לטענת דרעי, הוא קיבל את ההחלטה בנושא, והעביר אותה לאישור, אולם היועץ המשפטי לממשלה סירב לאשר את ההחלטה ולהעביר אותה לעיריית תל אביב.

בתחילת ישיבה הממשלה מסר דרעי הודעה אישית, בה גם רמז להדלפה, לכאורה, מצד לשכת היועץ המשפטי לממשלה לבג”ץ – שהביאה את השופטות להוציא מיד פסק שיסכל את החלטתו.

במשרד המשפטים דוחים את טענותיו של דרעי ומבהירים:

“ביום 29.1.2017, החליטה הממשלה להחזיר לשר הפנים את הסמכות לבחון את חוק העזר של עיריית תל אביב בנוגע לפתיחת מרכולים בשבת, וקבעה כי ההחלטה של השר תתקבל בתוך 60 ימים (כלומר, עד ליום 29.3.2017).

בהתאם, המדינה הודיעה על כך לבג”ץ. אולם, בחלוף 60 ימים, לא התקבלה כל החלטה של שר הפנים כאמור (- עובדה שהודגשה בפסק הדין כנימוק מרכזי לקבלת העתירה, כפי שנקבע בפסק דינה של הנשיאה נאור: “הימים נקפו מאז החלטתנו זו, ואת מאה הימים הנקובים בה רדפו מאות ימים נוספים. המדינה, כזכור, הודיעה כי ביום 29.1.2017 הוחזרה הסמכות לידי שר הפנים דרעי וכי החלטתו לגופו של תיקון מס’ 2 תתקבל בתוך 60 ימים, אך גם מועד זה חלף עבר. בנסיבות אלה, לדעתי, יש לראות את ההימנעות מקבלת החלטה לגופו של עניין כהחלטה לפסול את תיקון מס’ 2 ללא נימוקים”).

רק ביום שלישי האחרון בערב (18.4), שוחח שר הפנים עם היועץ המשפטי לממשלה ומסר לו על כוונתו לקבל החלטה ביחס לפסילת חוק העזר במלואו.

בשיחה סוכם כי שר הפנים יעביר לידי היועץ את נוסח ההחלטה, על מנת שהיועץ יבחן אם ניתן להגן עליה בבג”ץ.

ביום רביעי בשעות הצהריים, התקבלה בלשכת היועץ המשפטי לממשלה טיוטה של ההחלטה, הנושאת את התאריך 9.4.2017. הטיוטה הועברה לגורמים המקצועיים הרלוונטיים במשרד המשפטים על מנת לבחון כאמור אם ניתן להגן עליה מבחינה משפטית.

בשעה 15:30, נמסרה הודעה ממזכירות בית המשפט העליון, לפיה פסק הדין עתיד להתפרסם בתוך שעה וחצי.

לאור זאת, שוחח היועץ המשפטי לממשלה עם שר הפנים ומסר לו כי מבחינה משפטית ומעשית, אין זה ראוי לקבל החלטה, שעה שפסק הדין כבר נכתב ונחתם ועומד להתפרסם באופן מיידי.

“לבקשת השר דרעי, ביום רביעי הקרוב יקיים היועץ המשפטי לממשלה דיון, בהשתתפות השר דרעי ובכירי משרד המשפטים, באשר לאפשרויות הפעולה העומדות למדינה מבחינה משפטית”.