מתכון לקיץ מרענן: סלט ירוק עם גבינות

תמי גיל
|
י"ז סיון התשע"ד / 15.06.2014 18:52
לערבי הקיץ הארוכים: סלט ירקות המשלב גם גבינה, גם ירקות ירוקים, וגם אגוזי מלך • כל הערכים התזונתיים, בצלחת אחת • מתכון מאת שמרית גולדברג צפדיה- שפית הבית של ‘ניופאן גורמה’

מצרכים לסלט:

 1 שקית עלי רוקט

2 אנדיב

1 שקית עלי בייבי

4 סלק

200 גר’ גבינת רוקפור

100 גר’ אגוזי מלך קלויים

מצרכים לרוטב:

1/3 כוס שמן זית

1 כף חומץ בלסמי

2 כפות מיץ לימון

 גרידה מ 1- לימון

1 כף סילאן

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

 1. את הסלק שוטפים עם הקליפה, מייבשים ועוטפים בנייר כסף. מכניסים לתנור ב- 1800 למשך שעה עד שהסלק יוצא רך בעת נעיצת קיסם.

2. מקררים את הסלק, מקלפים ופורסים ל 8- פלחים.

3.קוצצים גס את כל העלים, מסדרים בקערה. מניחים מעל את הסלק ומפוררים גבינת רוקפור ואגוזים.

4. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ומוזגים מעל הסלט.