מתכון לקיץ מרענן: סלט ירוק עם גבינות

לערבי הקיץ הארוכים: סלט ירקות המשלב גם גבינה, גם ירקות ירוקים, וגם אגוזי מלך • כל הערכים התזונתיים, בצלחת אחת • מתכון מאת שמרית גולדברג צפדיה- שפית הבית של 'ניופאן גורמה'


תמי גיל
י"ז סיון התשע"ד / 15.06.2014 18:52

מצרכים לסלט:

 1 שקית עלי רוקט

2 אנדיב

1 שקית עלי בייבי

4 סלק

200 גר’ גבינת רוקפור

100 גר’ אגוזי מלך קלויים

מצרכים לרוטב:

1/3 כוס שמן זית

1 כף חומץ בלסמי

2 כפות מיץ לימון

 גרידה מ 1- לימון

1 כף סילאן

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

 1. את הסלק שוטפים עם הקליפה, מייבשים ועוטפים בנייר כסף. מכניסים לתנור ב- 1800 למשך שעה עד שהסלק יוצא רך בעת נעיצת קיסם.

2. מקררים את הסלק, מקלפים ופורסים ל 8- פלחים.

3.קוצצים גס את כל העלים, מסדרים בקערה. מניחים מעל את הסלק ומפוררים גבינת רוקפור ואגוזים.

4. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ומוזגים מעל הסלט.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות