מבצע מעצרים: 28 מראשי ‘הפלג’ הירושלמי’ ובכירי ‘הפלס’ נעצרו​

יוסף גרינבוים וחיים טוויל
|
כ"ב ניסן התשע"ז / 18.04.2017 08:29
28 איש, בהם ראשי ‘הפלג’ ובכירי ‘הפלס’, נעצרו בגל נרחב של מעצרים שביצעו בירושלים, ב”ב, מודיעין עלית, אשדוד, רכסים וחדרה • במבצע היו שותפים כ-250 חוקרים, שוטרי יס”מ, לוחמי מג”ב ובלשים • החוקרים פשטו גם על משרדי ה’פלס’ • פורעים מ’הפלג’ ניסו להפריע לביצוע המעצרים

בתום חקירה סמויה המתנהלת מזה כחצי שנה, עוכבו ונעצרו לפנות בוקר (שלישי) במבצע ארצי חסר תקדים 28 איש מאנשי הפלג הירושלמי, מכל רחבי הארץ, החשודים כי במהלך השנה האחרונה הטרידו, איימו וסחטו מנהלים ונושאי משרה בכירים בחברות גדולות במשק וחברות ממשלתיות תוך ניסיון לשדלם לפרסם בעיתון ‘הפלס’.

בין העצורים עורכים בכירים ב’הפלס’, דוברים, מפעילי ‘קו המאבק’ וראשי הפעילים של ‘הפלג הירושלמי’.

החקירה החלה בעקבות עשרות תלונות מבכירים בחברות גדולות במשק, ובהם חברות ממשלתיות, שהתקבלו במשטרה בכל הארץ ורוכזו במשטרת ירושלים.

עניינן של התלונות הטרדות בלתי פוסקות באמצעות הטלפון, דוא”ל ופקסים של מנכ”לים ובכירי החברות, בהם הציגו עצמם אנשים המזוהים עם הפלג הירושלמי ככאלו המייצגים ציבור גדול המרגיש מקופח מכך שהם לא מפרסמים בעיתון המייצג אותם – ובשל כך כדאי להם לפרסם בעיתון ה’פלס’.

מהחקירה עולה, כי החשודים נהגו לפנות מדי יום למוקד טלפוני המכונה ‘קו המאבק’ אשר הופעל על ידי החשודים, בו היו מזדהים באמצעות קוד וסיסמא וזיהוי מספר טלפון ממנו היו מתקשרים –  שם היו שומעים הקלטות של שדרנים שפרסמו תכנים הכוללים את פרטי החברה אותה הגדירו ככזו שצריך להטריד באותו היום ומה ‘מדד ההטרדה’ (כמה שיחות/הודעות לאותו היום).

קו הטלפון הוקם על ידם למטרה זו.

בשלב הזה, לאחר שקיבלו את ההנחיות המפורטות, היו מתקבלות באופן בלתי פוסק עשרות ומאות שיחות, פקסים ומיילים לאותה החברה, לנושאי משרה בכירים ואף לבני משפחותיהם, מה שהוביל לשיבוש הפעילות התקין של החברה, ולהפרעה קשה לשגרת היום שלהם ושל בני משפחותיהם.

בשל ההטרדות הבלתי פוסקות, חלק מהחברות בחרו לבטל את הפרסומים באמצעי התקשורת האחרים, על מנת להימנע מההטרדות הבלתי פוסקות.

במסגרת הפעילות הגיעו חוקרי המשטרה בין היתר גם למשרדי מערכת עיתון ה’פלס’ בירושלים ועל בסיס צווי חיפוש של בית המשפט ביצעו חיפוש במקום ואספו ממצאים הקשורים לחקירה המתנהלת בהם מחשבים, חומרי מדיה ועוד.

כאמור לפנות בוקר הגיע לשיאו מבצע האכיפה בו היו שותפים כ-250 שוטרים, חוקרים, שוטרי יס”מ, לוחמי מג”ב ובלשים מכל הארץ שעצרו בו זמנית, בהתאם לצווי מעצר וחיפוש שהוצאו על ידי בית המשפט, 28 חשודים מירושלים, בני ברק, מודיעין עלית, אשדוד, רכסים וחדרה.

כלל המעוכבים/עצורים, בהם נושאי משרה בכירים במערכת העיתון, הובאו לחקירה במתקני להב 433, שם נחקרו על ידי חוקרי משטרת ירושלים.

החשודים שעוכבו/נעצרו הוגדרו כחשודים העיקריים שסומנו כדומיננטיים והמשמעותיים ביותר.

במהלך פעילות המשטרה בירושלים ובבני ברק החלה התגודדות סביב השוטרים, קריאות לעברם ובהמשך אף הפרות סדר שכללו שריפת פחים השלכת חפצים וידויי אבנים לעבר הכוחות תוך נסיונות למנוע ולשבש את פעולת השוטרים.

בהמשך יובאו חלק מהעצורים בפני בית משפט השלום בראשל”צ לדיון בעניינם.

מעצרים בבני ברק. צילום: דוסינייעס

במשטרה ציינו: “מדובר בחקירה חשובה ורגישה שהחלה כחקירה סמויה במהלכה נאספו ראיות ובוססה תשתית ראייתית שהובילה למעצר חשודים, שניסו במעשיהם לשבש ולפגוע בזכות הקניין והגנת הפרטיות, תוך הטרדה והטלת מורא.

“חוקרי משטרת ישראל ניהלו את החקירה ביסודיות, מקצועיות ונחישות תוך איסוף מכלול הראיות וחומרי החקירה מכל הארץ שרוכזו בירושלים, זאת תוך שיתוף פעולה מלא עם יחידות המשטרה ברחבי הארץ. לאורך כל החקירה המשטרה עמדה בקשר רצוף עם נציגי החברות אשר עודכנו בחקירה. המשטרה תמשיך בפעילות הנחושה לאכיפת החוק והסדר ולמיצוי מלוא חומרת הדין עם החשודים”.

במשטרה מדגישים כי אין לגל המעצרים קשר למחאות נגד הגיוס וחוק הגיוס, הוא קשור רק לחשדות לעבירה הפלילית של סחיטה באיומים בחלק המסחרי של עיתון ‘הפלס’.