משטרת ישראל הודיעה היום (שלישי) כי גיבשה ראיות בתיק החקירה נגד ראש עיריית נתניה מרים פיירברג בחשד לעבירות של שוחד, מרמה והפרת אמונים.
בהודעת המשטרה נאמר, כי גובשה תשתית ראייתית גם בחשד לעבירות ניסיון קבלת שוחד על ידי בעלה לשעבר של ראש העיר אליהו פיירברג, ובנה צפריר פיירברג.
עוד נמסר מהמשטרה, כי גובשה תשתית ראייתית לעבירות שוחד על ידי עו”ד אברהם גוגיג – חרדי שהקים את ישיבת ראדין, קבלנים ועסקני נדל”ן נוספים וכן הפרת אמונים על ידי פול ויטל, מהנדס העיר נתניה לשעבר.
ביחידת להב 433 שחקרה את הפרשה אומרים כי על פי הראיות, לכאורה, “ראש העיר פיירברג ובני משפחתה חברו באמצעות עו”ד אברהם גוגיג, אל יזמים שונים בעלי אינטרסים בעיר נתניה, בין אם במישרין ובין אם בעקיפין ועל ידי דרך של נאמנות לשם הסתרת זהותם, וקיבלו מהקבלנים והיזמים, בין היתר, את הזכות לרכוש חלק בפרויקטים שונים בשותפות, בעלויות פחותות משמעותית, עלויות אשר לימים מניבות לר׳ העיר זכות לדירה במחיר מופחת, כאשר הדבר משקף, במקרים מסוימים, הטבה של מאות אלפי שקלים”.
עוד נאמר בהודעת המשטרה, כי “משמעות אפשרות רכישת הזכויות בשלב היזמי, בטרם שינתה הקרקע את ייעודה למגורים, ואשר לא היתה פתוחה בפני הציבור הרחב, אלא ניתנה לראש העיר בכובעה כראש העיר, טמנה בחובה השבחת הנכס וערכו הכלכלי בעתיד, מה שמעיד על הטבה בשווי של עשרות מיליוני שקלים”.
במשטרה ציינו: “במהלך החקירה נתגבשה תמונה של מארג פעילות פלילית נרחבת של ראש העיר ומי מבני ביתה, במספר אירועים, ביחס למספר פרויקטים ובאופן שיטתי ומובנה המציג מערכות יחסים שוחדיות בינם לבין גורמים שונים.
“שיטה זו כללה רכישה של חלק במגרש בשותפות עם היזמים, הסתתרות מאחורי ‘נאמנות’ באופן שזהותה מוסתרת מעיני הציבור ושמה אינו מופיע במרשמים הפתוחים לעיון הציבור. כל אלה תוך הימנעות מכוונת מדיווח רשמי לבעלי האינטרסים במגרשי הנדל”ן השונים בעיר.
“בה בעת שראש העיר המשיכה לדון בוועדות התכנון העוסקות, בין היתר, בסוגיות הנוגעות לעתידן של הקרקעות בהן מצויים נכסיה”.
במשטרה טוענים עוד: “בני משפחתה של ראש העיר, יצרו אף הם מעטפת תמיכה לפעילות השוחדית ולקחו בה חלק פעיל. ביחס לבנה של ראש העיר, עו”ד צפריר פיירברג עלו חשדות לפיהם בכובעו כעורך דין קיבל פרויקטים שונים, מיליוני שקלים כ’תמורה לכאורה’ , שסופקה על ידו לגורמים שלישיים, כשבפועל לא ניתן על ידו כל ייצוג.
“בהקשרו של הגרוש, אליהו פיירברג עלה כי הוא מקבל כספי שוחד בתמורה לפעילותו להביא לשינוי יעוד בפרויקט בנייה אחד”.
במשטרה מציינים כי חלק מהחשודים נחקרו גם בחשד לביצוע עבירות מס, בשיתוף עם רשות המסים. מסקנות הרשות יימסרו בנפרד.
עם סיום החקירה מעבירה משטרת ישראל למחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, אשר ליוותה את החקירה, את כלל הממצאים, תשתית הראיות לכאורה והחומרים שנאספו, לעיון והחלטה.
יצוין כי בנוסף לפיירברג ויתר החשודים נעצר בחודש ספטמבר גם ראש הוועדה המקומית לתכנון ובנייה וסגן ראש העיר הרב שמעון שר. שמו של שר, חסיד צאנז, נעדר מהמלצת המשטרה.