כשהשוויגער לימדה את הכלה להכין חמין: הצ’ולנט של איוונקה טראמפ
כשהשוויגער לימדה את הכלה המפורסמת להכין חמין: תחת הכותרת ‘הצ’ולנט של מיסיז קושנר’ מציגה איוונקה טראמפ, בתו הגיורת של נשיא ארה”ב, מתכון לצ’ולנט טעים אותו קיבלה מחמותה היהודייה, הגברת קושנר.
איוונקה מגישה הצעה ל-6 סועדים ומתארת את אופן ההכנה, כשהיא לא שוכחת להקפיד על ההלכה היהודית.
“לילה לפני ההגשה (יום חמישי בלילה) יש להכין את החומרים ולהניח אותם לבישול איטי”.
בהמשך מסבירה הבת הראשונה מתי יש להוסיף מלח, ומהו החום הנדרש.
בבוקר, כותבת איוונקה, מוסיפים מעט מים, רק אם זה יום חול! [סימן הקריאה במקור, א.ה], ומחממים את התבשיל על חום נמוך.
“אין כמו להגיע בערב לבית, לאחר שהאוכל כבר נעשה ומוכן”, מסכמת הגברת טראמפ-קושנר.
מה שנכון, נכון.
החומרים למעוניינות:
3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
1 בצל קצוץ
2 קוביות שום קפוא
אבקת מרק בצל – 1 חבילה
מחצית הכוס קטשופ
1/3 שקית גריסי פנינה (סביב 1 כוס מלאה)
3 רצועות בשר בקר צלעות על העצם
3 כפיות מלח
בין 1-1.5 כפיות מלח שום
בין 1-1.5 כפיות אבקת בצל
בין 1-1.5 פַּפּרִיקָה
אופן ההכנה: מכינים את כל החומרים, מערבבים, מוסיפים מעט מלח [אפשר להוסיף במהלך הבישול], כוס מים, ומרתיחים כל הלילה על אש גבוהה. בבוקר [כאמור רק בחול], מוסיפים מעט מים, ומורידים את הלהבות בגז לאש נמוכה.
-
היא כתבה “before work, if it’s a weekday”.
כלומר: אם זה יום חול (יום עבודה), תוסיפו את המים לפני העבודה.
שום דבר הלכתי.