יענקל ליצמן נגד הסופגניות עם הריבה? אז לכו על ספינג’ חם-חם

יעל חן
|
כ"ז כסלו התשע"ז / 27.12.2016 18:02
מיציתם את חווית הסופגניות? מחפשים משהו מקורי וקצת שונה? • לכו על הספינג’ בלי ריבה, אבל עם הרבה אבקת סוכר • המתכון באדיבות ‘קפה יפו’ בשוק הפשפשים יפו

המצרכים (כ-60 יח’ בינוניות או 40 יח’ גדולות):

1 ק”ג קמח
10 גרם מלח
130 גרם סוכר
50 גרם שמרים יבשים (או 150 גרם שמרים טרים)
800 מ”ל מים פושרים

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים בקערה ביד. הבצק יהיה די דליל.
2. מניחים להתפחה בקערה, מכסים בניילון נצמד.
3. כשהבצק תפח נותנים לו כמה מכות ומוציאים את האוויר, מכסים ומתפיחים פעם שנייה.
4. מכינים סיר עם שמן עמוק.
5. מכינים קערת שמן בצד ועובדים עם ידיים משומנות, לוקחים חתיכות מהבצק בגודל של חצי אגרוף, עושים בהן חור, ומניחים בזהירות בשמן. (לשים לב לא לטפטף מים לשמן!)
6. כשצד אחד זהוב- הופכים.
7. הטיגון עצמו הוא לא ארוך כדקה וחצי לכל צד. יש לשים לב שהשמן חם אך לא רותח.

• מפזרים סוכר או אבקת סוכר מעל ואוכלים חם-חם.