הו השקשוקה: ‘תמול שלשום’ הירושלמית בטעמו של גלנץ

המסעדה הירושלמית 'תמול שלשום' מציבה עמודות ספרים בנישות הכתלים, וזו סיבה מספיק טובה לשבת ולהזמין • ומה לגבי הטעימות? "מנת השקשוקה - יצאה שמעה למרחוק" • ביקורת מסעדות
משה גלנץ
ב' ניסן התשע"ד / 02.04.2014 14:24

שכונת נחלת שבעה. מרחק פסיעה אחת לפני רחוב ‘יואל משה סלומון’ מתנוסס שלט קטן ולא צבעוני במיוחד: חץ שהפנה אותי אל מעבר צר, שבסופו חצר ירושלמית גדולה. מולי התגלתה המסעדה, בית הקפה וחנות הספרים ‘תמול שלשום’ – על שם ספרו של הסופר שי עגנון.

‘תמול שלשום’ ממוקמת בחצר ירושלמית קטנה, ציורית משהו. אבנים ירושלמיות, בנות יותר ממאה שנה, מעטרות את קירות המסעדה, ועליהם מדפים עמוסי ספרים לרווחת הלקוחות שמעלעלים בהם בשעת הסעודה. המלצרית שאלה אם ברצוני להזמין. העדפתי לחכות עד שחברי רובי יגיע. בנתיים הצצתי בתפריט.

התפריט כלל מרקים שונים, פסטות, כריכים ועוד. אך מה שצד את עיני, היו מגוון סוגי השקשוקה שמילאו אותו. לשאלתי, ענתה מלצרית: “מנת השקשוקה – יצאה שמעה למרחוק והיא אף נבחרה לאחת מעשר ארוחות הבוקר הטובות בעולם, על ידי מגזין ‘לונלי פלנט”. בינתיים הכיסא שלמולי נתפס ולפני שרובי החל לשתף אותי בסיפורו הודעתי שאני מזמין שקשוקה.

רובי הביט בתפריט ה’חדש’, המלצרית סיפרה שלאחרונה הוחלף שף המסעדה לצורך ריענון, לאחר 14 שנים, לשף חדש, העונה לשם סילביו נדל, שהביא עימו תפריט חדש, והחליט ללכת על ‘שלושת המלאכים’, קרי: שלושה סוגי מרקים המוגשים בכוסות יחד עם לחם הבית. המנות הגיעו, השקשוקה הוגשה במחבת אישי חם כשבתוכו נחו שתי ביצים בתוך רוטב עגבניות עשיר, פרוסות גבינת עיזים ופלפלים קלויים. אבל היא לא באה לבדה, לצידה הוגש סלט ביתי קצוץ וג’פטה טריה.

המרקים שרובי קיבל, היו מרק דלעת ושמנת, מרק פטריות וגריסים ומרק ירקות. שלושת המרקים היו טובים אך זה שהפתיע והיה המוצלח ביותר היה כמה מפתיע, מרק הירקות הנהדר. והשקשוקה, אוי השקשוקה, היא הצדיקה כל מילה שנכתבה עליה במגזין ‘לונלי פלנט’ הבינלאומי. מנה פשוט מענגת, גם במראה, אבל בייחוד בטעם.

המנה הבאה יכלה להיות רביולי או פסטה. העדפתי להזמין משהו בטוח, פסטה טליטליני ברוטב עגבניות ובזיליקום. חלקתי עם רובי את המנה שהייתה גדולה ומגוונת, אך הפרט המעניין יותר היה הצלחת בה הוגשה הפסטה – היו עליה כתבים ומשפטים שעזרו לי לסיים את המנה במהירות רק כדי לקרוא מה נכתב בה.

זהו, התפוצצתי. אך קינוח הוא משהו שתמיד קשה לי לוותר עליו. הזמנו עוגת שוקולד חמה ורכה עם כדור גלידה (בן אנד ג’ריס), וכוס סחלב חם שהיה סמיך ומדויק, האגוזים הטחונים, הקוקוס והקינמון הוסיפו למרקם את האווירה החורפית הירושלמית שאני כה נהנה ממנה.

 סיכום

המקום נעים ואותנטי. האוכל טעים ואיכותי. שירות ואווירה מעולים.

כתובת: יואל משה סולומון 5, נחלת שבעה, ירושלים. טלפון: 02-623-2758

הדפס כתבה

4 תגובות

הוסף תגובה חדשה
    חילונים
    06/04/2014 11:20
    אבי
  1. המקום מלא בספרי פילוסופיה הגובלים מאוד בכפירה אסור להכנס לשם

  2. הכשרות במקום
    27/04/2014 23:16
    משתמש אנונימי (לא מזוהה)
  3. מהי?

  4. איזו כשרות למסעדה?
    06/06/2014 16:46
    כשרות?
  5. עליכם להקפיד לכתוב בברור מהי ההשגחה של כל מקום שאתם מפרסמים.

    • חרדית   29/06/2014 11:46

      מצטרפת לבקשה, נא כתבו איזו השגחה בדיוק של כל מקום או מוצר.