המשטרה מתנגדת ל’חוק המואזין’ המבקש להגביל את רמת הדציבלים של קריאות המואזין בכפרים הערביים, כך נחשף לראשונה באתר וואלה.
מחוות הדעת של המשטרה עולה כי היא סבורה שיש מענה אכיפתי במסגרת תקנות הרעש הקיימות: “לא נכון מזווית המשטרה לייצר הליכי חקיקה או בניית כלים חדשים שיעבירו מסר של מיקוד האכיפה בתחום זה”, נכתב במסמך שהוצג בשבועות האחרונים בדיונים על תקנות הרעש שהתקיימו במשרד להגנת הסביבה והמשרד לביטחון פנים.
במשטרה, כך על פי חוות הדעת, קיים חשש שהחקיקה תוביל להקצנת עמדות במגזר הערבי, ותקשה על יישום תכנית ההתעצמות של המשטרה לשיפור האכיפה והביטחון האישי במגזר, שאושרה בממשלה באפריל האחרון.
נושא הטיפול במסגדים נתפס רגיש ביותר במגזר הערבי. נקבע שלא מטפלים בו בכף רחבה כאחד הנושאים הראשונים שאותם יפגוש המגזר הערבי, בעיקר לאור העובדה שיש נושאים דרמטיים שמקשים על החדירה למגזר הערבי, כמו למשל הריסות בתים, בהם יש החלטה לאומית להגביר אכיפה”, נכתב.
‘תכנית ההתעצמות של המשטרה במגזר הערבי’ שואפת להתמודד עם בעיות ביטחון קשות הקיימות במגזר כמו נשק בלתי חוקי, בנייה בלתי חוקית ותרבות הנהיגה המסוכנת.
במסגרת התכנית שתעלה כשני מיליארד שקלים בחמש השנים הקרובות, הוקמה מינהלת מיוחדת לטיפול בפשיעה במגזר הערבי, בראשה עומד הניצב המוסלמי הראשון במשטרה, ג’מאל חכרוש.
כמו כן מתכננת המשטרה לגייס 2,600 שוטרים חדשים, רבים מהם בני המגזר, שיוצבו ביישובים הערביים ובמזרח ירושלים, הקמת עשר תחנות משטרה חדשות ביישובים הערביים הגדולים, ותגבור דרמטי של הנוכחות המשטרתית בתחנות הקיימות.