זה מה שיהפוך את הקידוש של שבת בבוקר למושלם: סביצ’ה סלמון
פשוט מעולה לקידוש של שבת בבוקר: זה לא סושי, אבל די דומה • הבסיס: דג סלמון, לא מבושל - אך כבוש • התיבול מעניין • באדיבות 'קפה יפו' בשוק הפשפשים
חומרים:
100 גרם דג סלמון נקי מעור ועצמות (ניתן גם להחליף בטונה אדומה, אינטיאס או לוקוס)
כף פטרוזיליה קצוצה
עגבניות שרי חתוכות לרבעים
ענף סלרי אחד
חצי בצל סגול קטן קצוץ
שמן זית
מיץ לימון
מלח
אופן ההכנה:
• חותכים את הסלמון לקוביות קטנות.
• קוצצים את הסלרי לטבעות קטנות (שמים כמה שאוהבים).
• מערבבים בקערה את הדג, סלרי, פטרוזיליה, בצל ועגבניות. לתיבול מתחילים עם הלימון, מוסיפים מלח ומערבבים.
• מוסיפים את שמן זית, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
• מסדרים על צלחת יפה ומגישים מיד.
• חשוב להקפיד על הסדר. אם נשים קודם את השמן הוא יצפה את הדג ולא יאפשר למלח והלימון לעשות את שלהם.
• במידה ואנחנו לא מגישים מיד ניתן להכין הכול בלי התיבול וממש לפני ההגשה להוסיף את מיץ הלימון, המלח ושמן הזית.
צילום: עדיאל דוד
תגובות
אין תגובות