המצרכים הדרושים:
כף וחצי שום כתוש
6 גמבות
2 דגי בורי פרוסים לפרוסות
צרור כוסברה
500 גרם חומוס קפוא (שקית קטנה קפואה)
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה ומעט כמון – לפי הטעם.
הוראות ההכנה:
• מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הפלפלים ומערבבים.
• כאשר הפלפלים מתחילים להזיע מוסיפים שום פרוס.
• ממשיכים לערבב ומקטינים את האש. המטרה שלנו שהפלפלים יוציאו את הנוזלים ויספקו לנו רוטב. אם נראה לכם שהפלפלים קצת ‘יבשים’ ניתן להוסיף מעט מים.
• בסיר מקביל מבשלים את גרגירי החומוס במים עד שהם רכים. מסננים ושומרים בצד.
• כאשר הפלפלים שלנו רכים והוציאו את הנוזלים שלהם מוסיפים תבלינים.
• מוסיפים את הכוסברה קצוצה.
• מוסיפים את החומוסים.
• מערבבים וטועמים.
• מוסיפים תבלינים לפי הטעם.
• מכניסים את הדגים פנימה ומשקיעים אותם ברוטב.
• מכסים ושמים על אש קטנה ל-10 דקות.
• מכבים את האש וממתינים עוד 10-15 דקות עם סיר מכוסה.
• מפזרים קצת כוסברה טרייה לפני ההגשה.