מתכון לדגים שיקפיץ לכם את השבת: חריימה מדג בורי

רוצה לגוון את מנת הדג השבתית? כשאת מארחת, אוהבת להכין 'שני סוגים'? • מתכון קצת שונה – חריימה, מדג בורי • באדיבות 'קפה יפו' בשוק הפשפשים
יעל חן
ח' כסלו התשע"ז / 08.12.2016 16:19

 המצרכים הדרושים:

כף וחצי שום כתוש

6 גמבות

2 דגי בורי פרוסים לפרוסות

צרור כוסברה

500 גרם חומוס קפוא (שקית קטנה קפואה)

מלח, פלפל, פפריקה מתוקה ומעט כמון – לפי הטעם.

הוראות ההכנה:

• מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הפלפלים ומערבבים.

• כאשר הפלפלים מתחילים להזיע מוסיפים שום פרוס.

• ממשיכים לערבב ומקטינים את האש. המטרה שלנו שהפלפלים יוציאו את הנוזלים ויספקו לנו רוטב. אם נראה לכם שהפלפלים קצת ‘יבשים’ ניתן להוסיף מעט מים.

• בסיר מקביל מבשלים את גרגירי החומוס במים עד שהם רכים. מסננים ושומרים בצד.

• כאשר הפלפלים שלנו רכים והוציאו את הנוזלים שלהם מוסיפים תבלינים.

• מוסיפים את הכוסברה קצוצה.

• מוסיפים את החומוסים.

• מערבבים וטועמים.

• מוסיפים תבלינים לפי הטעם.

• מכניסים את הדגים פנימה ומשקיעים אותם ברוטב.

• מכסים ושמים על אש קטנה ל-10 דקות.

• מכבים את האש וממתינים עוד 10-15 דקות עם סיר מכוסה.

• מפזרים קצת כוסברה טרייה לפני ההגשה.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות