לעוגה של שבת בבוקר: מתכון מנצח לעוגת גבינה בפוקס

יעל חן
|
ח' כסלו התשע"ז / 08.12.2016 16:37
אין כמו עוגת גבינה כדי לצרף אותה לכוס הקפה של סתם בוקר של חול – או לקידוש בשבת בבוקר • והפעם: מתכון להכנה קלילה של עוגת גבינה • המתכון באדיבות ‘קפה יפו’ בשוק הפשפשים

 חומרים לבסיס:

200 גרם עוגיות פתי בר

100 גרם חמאה מומסת

 למלית:

100 גרם גבינת שמנת

300 גרם גבינה לבנה

85 גרם סוכר (7 כפות)

30 גרם קמח (2 כפות)

2 ביצים

1 חלמון

400 מ”ל שמנת מתוקה

גרידת לימון

אופן ההכנה:

• טוחנים את הביסקוויטים עם החמאה במעבד מזון עד לקבלת פירורים גסים.

• משטחים את הבצק על בסיס תבנית בקוטר 26 ס”מ.

• אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד לקבלת גוון זהוב עמוק.

•  מקציפים את השמנת ושמים בצד.

• במערבל עם וו גיטרה מערבבים באיטיות גבינה (שמנת ולבנה) וסוכר.

• מוסיפים קמח, גרידת לימון, חלמון וביצים.

• מוסיפים את הקצפת ומקפלים ביחד.

• אופים שוב כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות, עד שהעוגה יציבה לגמרי.