חומרים לבסיס:
200 גרם עוגיות פתי בר
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
100 גרם גבינת שמנת
300 גרם גבינה לבנה
85 גרם סוכר (7 כפות)
30 גרם קמח (2 כפות)
2 ביצים
1 חלמון
400 מ”ל שמנת מתוקה
גרידת לימון
אופן ההכנה:
• טוחנים את הביסקוויטים עם החמאה במעבד מזון עד לקבלת פירורים גסים.
• משטחים את הבצק על בסיס תבנית בקוטר 26 ס”מ.
• אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד לקבלת גוון זהוב עמוק.
• מקציפים את השמנת ושמים בצד.
• במערבל עם וו גיטרה מערבבים באיטיות גבינה (שמנת ולבנה) וסוכר.
• מוסיפים קמח, גרידת לימון, חלמון וביצים.
• מוסיפים את הקצפת ומקפלים ביחד.
• אופים שוב כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות, עד שהעוגה יציבה לגמרי.