ספגטי עם טונה בשמן זית ועגבניות מיובשות:
400 גר’ ספגטי מבושל
1 קופסא טונה בשמן זית, מסוננת (לשמור את השמן)
3 שיני שום טריות קלופות כתושות
3 כפות עגבניות מיובשות פרוסות דק
4 כפות עירית קצוצה
4 כפות סלרי אמריקאי קצוץ
4 כפות סויה
2 כפות לימון כבוש קצוץ
4 כפות שמן זית (מהטונה)
מיץ מחצי לימון
ההכנה:
• במחבת גדולה להניח את השמן, להוסיף שום ולחמם מעט (לא לשרוף את השום).
• להוסיף את שאר המרכיבים מלבד הטונה, הספגטי, הסויה ומיץ הלימון.
• לערבב יחד על האש, לכבות את האש ולהוסיף את הפסטה, מיץ הלימון והטונה.
• לערבב היטב ולהוסיף סויה ומעט מלח. להגיש עם או בלי פרמז’ן.
סלט ירוק עם טונה בשמן זית, וסלק טרי:
1 קופסא טונה בשמן זית, מסוננת
5-6 עלי חסה טרייה שטופים ומיובשים
½ כוס עלי בבזיליקום טריים
1 צרור קטן של ארוגולה טרייה שטופה
1 סלק טרי קלוף פרוס דק דק (אפשר לעשות ממנו קילופים עם קולפן)
½ כוס קינואה שבושלה בהרבה מים כמו פסטה
רוטב ויניגרט חרדל
לרוטב וינגרט חרדל:
2 כפות חרדל דיז’ון חלק
5 כפות מיץ לימון טרי
10 כפות שמן זית
2 כפות דבש
מלח, פלפל שחור גרוס
• לערבב יחד בקערת ערבוב את הכל מלבד השמן.
• להוסיף את השמן בזילוף תוך כדי ערבוב ולטעום.
• ניתן לשמור במקרר כשבועיים.
ההכנה:
• להניח בקערת ערבוב את כל המרכיבים מלבד הטונה והרוטב.
• לערבב יחד בעדינות.
• להוסיף מעט מהרוטב לערבב ולטעום. במידה וצריך עוד רוטב – להוסיף.
• להניח בצלחת ולפזר מעל את הטונה.
צילומים: ניר עצמון