ארוחה בצ’יק: טונה עם ספגטי או סלט ירוק עם טונה וסלק טרי

יעל חן
|
ה' חשון התשע"ז / 06.11.2016 12:53
לא תמיד את מוצאת לעצמך זמן להכנת ארוחה מושקעת – אז תמיד טוב שיהיו לך מתכונים להכנת ארוחות בצ’יק צ’אק • והפעם: מתכונים המשלבים טונה – דג בריא – המיוצר בשמן זית • המתכונים באדיבות ‘סטארקיסט’

ספגטי עם טונה בשמן זית ועגבניות מיובשות:

400 גר’ ספגטי מבושל

1 קופסא טונה בשמן זית, מסוננת (לשמור את השמן)

3 שיני שום טריות קלופות כתושות

3 כפות עגבניות מיובשות פרוסות דק

4 כפות עירית קצוצה

4 כפות סלרי אמריקאי קצוץ

4 כפות סויה

2 כפות לימון כבוש קצוץ

4 כפות שמן זית (מהטונה)

מיץ מחצי לימון

 ההכנה:

• במחבת גדולה להניח את השמן, להוסיף שום ולחמם מעט (לא לשרוף את השום).

• להוסיף את שאר המרכיבים מלבד הטונה, הספגטי, הסויה ומיץ הלימון.

• לערבב יחד על האש, לכבות את האש ולהוסיף את הפסטה, מיץ הלימון  והטונה.

• לערבב היטב ולהוסיף סויה ומעט מלח.  להגיש עם או בלי פרמז’ן.

nir azmon 2

סלט ירוק עם טונה בשמן זית, וסלק טרי:

1 קופסא  טונה בשמן זית, מסוננת

5-6 עלי חסה טרייה שטופים ומיובשים

½ כוס עלי בבזיליקום טריים

1 צרור קטן של ארוגולה טרייה שטופה

1 סלק טרי קלוף פרוס דק דק (אפשר לעשות ממנו קילופים עם קולפן)

½ כוס קינואה שבושלה בהרבה  מים כמו פסטה

רוטב ויניגרט חרדל

לרוטב וינגרט חרדל:

2 כפות חרדל דיז’ון חלק

5 כפות מיץ לימון טרי

10 כפות שמן זית

2 כפות דבש

מלח, פלפל שחור גרוס

• לערבב יחד בקערת ערבוב את הכל מלבד השמן.

• להוסיף את השמן בזילוף תוך כדי ערבוב ולטעום.

• ניתן לשמור במקרר כשבועיים.

ההכנה:

• להניח בקערת ערבוב את כל המרכיבים מלבד הטונה והרוטב.

• לערבב יחד בעדינות.

• להוסיף מעט מהרוטב לערבב ולטעום. במידה וצריך עוד רוטב – להוסיף.

• להניח בצלחת ולפזר מעל את הטונה.

nir azmon

צילומים: ניר עצמון