המנכ”ל של משרד רה”מ עיצבן את הח”כים. מאיימים: נביא אותו בכוח

נחמן גור
|
א' חשון התשע"ז / 02.11.2016 13:19
ו”ר הוועדה לביקורת המדינה קארין אלהרר: “הבולענים בים המלח מסכנים חיי אדם, מבנים ותשתיות” • דודי אמסלם: “יש ישובים שכל מטה לחמם קרס, התושבים נופלים בין הכסאות – ומנכ”ל משרד ראש הממשלה לא מבין את תפקידו. או שילך הביתה או שיתחיל לעבוד”

 

הוועדה לביקורת המדינה, בראשות ח”כ קארין אלהרר, תתכנס ביום שני הקרוב כדי להחליט על הוצאת צו הבאה לאלי רונר, מנכ”ל משרד ראש הממשלה – שהוזמן וסירב להגיע היום לדיון משותף של הוועדה לביקורת המדינה ולוועדת הפנים, בראשות ח”כ דודי אמסלם, על תופעת הבולענים בים המלח.

כן ביקשו שתי הוועדות ממשרד מבקר המדינה להכין דו”ח קצר ודחוף בנושא.

יו”ר הוועדה לביקורת המדינה, ח”כ קארין אלהרר הסבירה: “כדאי שמנכ”ל משרד רוה”מ יבין כמה חמור המצב, ויקום מחר בבוקר ויצא לעבוד”.

“הבולענים הם סכנה לחיי אדם והממשלה מתנערת”, אמרה אלהרר. “אין תוכנית ומפלס מי ים המלח יורד יותר ממטר כל שנה. זה מסכן חיי אדם, מבנים ותשתיות. ב-2012 התקבלה החלטת ממשלה להכין תוכנית ממשלתית. במאי גובש סוף סוף מסמך כלשהו, שמסתבר שהוא רק מדיניות. אין ביצוע. לא עשו כלום”.

יו”ר ועדת הפנים, ח”כ דודי אמסלם: “קיימתי כבר 6 דיונים בנושא. יש יישובים שכל מטה לחמם קרס. אין הנחיות תכנוניות, אין שום מדיניות. שכחו אותם שם. 4 משרדי ממשלה מעורבים – חקלאות בגלל מטעים שסגרו, תיירות כי כל החופים כמעט סגורים, משרד התחבורה שבנה גשר חדש, שנסגר, בעלות של מאות מיליונים והגנת הסביבה.

“כל משרד מעביר אחריות לשני. לתפיסתי, כשיש בעיה במספר משרדים, צריך אינטגרטור. להבנתי זה משרד ראש הממשלה. שמו כסף במשרד להגנת הסביבה ואת האחריות הטילו על משרד התיירות. כשביקשתי את התערבותו של מנכ”ל משרד ראש הממשלה, הוא השקיע שעות לנמק למה הוא לא צריך לבוא לדיון, ומתעקש לא לבוא לכנסת. התבלבל. לא מבין מה תפקידו. או שילך הביתה או שיתחיל לעבוד. מעולם לא נתקלתי בזלזול כזה. אנו מתווכחים על גבן של כמה מאות משפחות”.

סיגל גבאי, משרד התיירות: “הוקצבו 122 מיליון ₪, אבל לא בתקציב משרד התיירות אלא בהגנת הסביבה”.

ח”כ אמסלם: “ולא מדובר על טיפול בתושבים”.

סיגל: “נכון. רק על טיפול במפגעים שנוצרו”.

רם אלמוג, המשרד להגנת הסביבה: “ה-122 מיליון יועדו לתשתיות ולסביבה, לשמורות טבע. רוב הכסף כבר הוצא. בנוסף הוקצו 12 מיליון לחומש, לניטור והקמת מערכות התרעה על ידי המכון הגיאולוגי”.

סיגל גבאי, משרד התיירות: “כשהתקבלה החלטת הממשלה ב-2012, גם אז סברנו שלמשרד התיירות אין כלים לטפל בסוגיה. פנינו למשרד ראש הממשלה. אמרו לנו: זו החלטת ממשלה וצריך לקיים. השגנו תקציב ממשרדנו וממשרד הגנת הסביבה. לקח זמן להקים צוות. התוכנית הוגשה למשרד ראש הממשלה”.

יו”ר ועדת הפנים ח”כ אמסלם: “מר גרונר מנכ”ל משרד ראש הממשלה לא כעס שהטרדתם אותו?”

רם אלמוג: “לא קיבלנו שום התייחסות”.

ח”כ בני בגין: “יש כאן רצף של החלטות נדרשות בטווחי זמן שונים. אם מדובר על תוכנית ייצוב, שתמנע את המשך היווצרות הבולענים, מדובר על טווח של מאה שנה. אם מדברים על פיתוח מקורות תעסוקה חלופיים, מדובר על שנים אחדות. אבל יש דברים דחופים – תשתיות. לתכנן מחדש את הגשר. בזה נתיבי ישראל צריכים לטפל במיידי”.